02 juni 2015

In de storm naar de Eilandspolder

"Stukje" taart
De wekker ging keurig om 5.00 uur; vandaag een excursie met de werkgroep Eilandspolder in, hoe kan het anders, de Eilandspolder. Verzamelplaats Grootschermer, hoewel ... plaats? het is een piepklein gat in een schitterende omgeving. Want de Eilandspolder is echt Noord Holland op z'n mooist en dat komt v.w.b. biologische kwaliteit voor een zeker deel dankzij de inspanningen van deze werkgroep. O.l.v. Ab wordt al meerdere jaren door de leden van de werkgroep beheerwerk gedaan, met name op de verlande stukken op de koppen van verschillende eilandjes; verschraling door maaien en afvoeren van riet op deze veenmosrietlanden. Het resultaat van al dit werk wordt vandaag bekeken.
Met z'n allen in de boot
Maar veel meer dan dat; ontzettend leuk is dat een belangrijke supporter van de werkgroep het werk culinair steunt door regelmatig een taart voor de leden te financieren. Ook vandaag was dat het geval; een reusachtige slagroomtaart was ter beschikking gesteld. Met enige moeite hebben we die met z'n tienen soldaat gemaakt. Ik had best wel weer trek; mijn ontbijt had ik er al om 5.00 ingeschoven, dus om 9.00 uur lustte ik wel weer wat. Na een "bescheiden" stuk heb ik mij nog ontfermd over het stuk taart dat Willem niet op kon; heerlijk gewoon, bedankt Corinne.
Na de koffie was het trouwens ook droog geworden. Ab had gelukkig een regenbroek voor me (had ik niet aan gedacht!) heel attent van hem, nog dank daarvoor.
Kiekendiefnest met onbevruchte eieren
En daar gingen we met de nieuwe grote boot van SBB. Gelukkig niet in de kleine; niet alleen hadden we daar niet of nauwelijks met z'n allen in gepast, maar die was absoluut onder gelopen door de keiharde wind. Het is nog een wonder dat we dankzij de stuurmanskunst van Joghem door al die smalle prutslootjes en die harde wind niet zijn vastgelopen.
En de veldjes waren toch mooi; vol bloemen, veel ganzennesten, een nest van een kiekendief met onbevruchte eieren, en pièce de résistance, de zonnedauw.
Na afloop gingen we lunchen en niet zoals ik had verwacht met zelf meegebrachte bammetjes, nee in het Genot van Grootschermer, een gezellig en vooral lekker warm etablissement. Heerlijk gegeten. Met Marco meegereden naar Purmerend.
Zonnedauw
'sAvonds moest ik nog proberen wakker te blijven bij het bridgen; viel niet mee. Na afloop direct naar huis gegaan en als een blok in slaap gevallen.

Er zijn nog veel meer foto's van deze leuke excursie te zien op internet.

Geen opmerkingen: