24 juni 2015

Polderpaden, een revelatie!

Een impressie van het polderpad
Vandaag met Huib en Roos gewandeld van Woerden naar Gouda. Hoe hij het voor elkaar krijgt is me een raadsel maar Huib weet ontzettend vaak verrassend mooie wandelpaden op te sporen op Internet in gebieden die ik vaak al decennia lang ken, zo ook vandaag; m'n complimenten amice.
Het eerste stuk door Woerden was niet zo verrassend, maar de wandeling werd allengs fraaier; vanaf Papekop was het werkelijk fantastisch. Het begon al met een bankje dat geheel overgroeid was maar nog goed bruikbaar en vandaaruit liep een pad dat zo te zien nauwelijks wordt belopen. Kom daar maar eens om zo middenin de randstad. Ik wist werkelijk niet wat ik meemaakte zo fraai. Prachtige sloten, uitzichten, vogels, insecten. Uiteindelijk kwamen we bij de (Dubbele?) Wiericke en liep het pad naar Hoogebrug; onder het spoor door en dan via de Tiendweg die we al enkele malen hebben gelopen door naar station Gouda Goverwelle.
Zo, we zijn er bijna; nog even de tiendweg
We waren er ruim voor vieren zodat we op tijd konden inchecken met ons Dalvrij Abonnement.
Jammer maar helaas; mijn chipkaart weigerde dienst. Hij ziet er ook wel wat sleets uit; tijdens het wandelen heb ik hem vaak in de broekzak samen met m'n huissleutels en dat is de trouwe electronica kennelijk funest geworden. Ik sprak de conducteur aan. Met enige moeite kon hij nog constateren dat ik inderdaad een Dalvrij abonnement had en hij gaf mij aanwijzingen hoe ik e.e.a. weer voor elkaar kon krijgen. En dat liep toch gesmeerd! Complimenten aan de NS.
Eerst vroeg ik aan zo'n klein informatieloket wat ik moest doen; de dame hielp mij voortreffelijk, gaf mij zelfs een niet-persoonlijke chipkaart kado; daarmee moest ik mij vervoegen bij het loket. Aldaar kreeg ik een formulier om een nieuwe persoonlijke OV-chipkaart aan te vragen maar werd tevens op de kado gekregen kaart een tijdelijk abonnement geplaatst inclusief mijn tegoed. Dat is nog eens service!! Vergelijk dat eens met die idioot gisteren in de bus op Texel.
Binnen een week krijg ik een nieuwe persoonlijke OV-chipkaart opgestuurd.

Geen opmerkingen: