28 juni 2015

Een internationaal gezelschap

Genoeglijk converserend internationaal gezelschap
Tot mijn genoegen heb ik hier op de kamer in hotel Pasiphae een goed Wifi signaal; dan merk je hoe belangrijk Internet geworden is in ons dagelijks leven. Zelfs als je op vakantie bent wil je toch even contact met "thuis", je e-mailtjes uitlezen en even chatten, blog bijwerken. Zeker wanneer je in je eentje bent zoals ik nu op Lesbos dan is het fijn.
Gisteravond, maar ook vanmorgen nog even gezellig met Roos gechat. Zij raadde mij aan om vandaag richting het Metochi klooster te gaan. Dat had ik zelf ook al gedacht; zo veel keus heb je ook niet hier vanuit Skala Kalloni als je niet bent geautomobiliseerd.
Het was niet zo heel heet vandaag, er stond een lekker windje dus lekker gewandeld en onderweg vogels gekeken; er zit niet veel; gelukkig zag ik een stel puttertjes, met hun felle kleuren altijd een feest om die te zien en te horen met hun vrolijk, rommelig deuntje. Door het boerenland waar je hooguit een enkele auto tegenkomt en over het door Roos en mij gedoopt klauwierenlaantje naar het klooster.
Merkwaardig genoeg kun je daar zonder dat er iemand nota van je neemt naar binnen lopen en gaan zitten in de luie stoelen die op de vermoeide wandelaar lijken te wachten. Er zaten jonge mensen aan een lange tafel te eten en ik zat even verderop van het uitzicht en van het geroezemoes te genieten. Er werd Engels gesproken maar hoorbaar was dat er veel niet-nativespeakers bij waren. Allerlei accenten, duidelijk mensen uit Spanje, uit een aziatisch land en een mevrouw hoorde ik zeggen dat ze uit Russia kwam. En natuurlijk ook echte engelsen.
Het geheel kwam mij zo wenselijk en zo harmonieus voor; de Europese familie bij elkaar aan tafel en dat op de vooravond van het financiële failliet van Griekenland op een eiland dat overstroomd wordt door niet-Europese vluchtelingen. Deed me zo denken aan de wens die Churchill na WO II heeft uitgesproken n.a.v. het initiatief van de Franse regering om een conferentie te beleggen over de mogelijkheid van Europese samenwerking, die haar gestalte zou krijgen via de EGKS, via de EEG in de huidige Europese gemeenschap.
Ik kon het niet laten om van dit gezelschap een foto te schieten. Zodra ik weer thuis ben zal ik die zo harmonieuze foto plaatsen.

Geen opmerkingen: