Zelf gebakken; knapperig en goed van smaak zoals appeltaart hoort te zijn |
Aan dit merkwaardige verhaal moest ik afgelopen zaterdag denken toen we aan de appeltaart zaten in Anloo, na de rit met de Intercity naar Assen met het busje naar Anloo. Ik stelde Roos voor om eerst een kop koffie te scoren aldaar; een medepassagier adviseerde ons om vooral appeltaart bij de koffie te nemen: "die was daar gisteren erg lekker!" zo verzekerde zij ons.
Viel dat even tegen; de appeltaart was wel warm, maar niet vers en feitelijk gewoon niet lekker; u begrijpt nu beter de reden van de onsmakelijke introductie. Warme appeltaart moet zo uit de oven en niet afgekoeld en naverwarmd: bah!
We hebben heerlijk gewandeld en in Oudemolen nog een soepje genomen. Viel ook erg tegen; werd opgediend in van die moderne sjieke cups, niets op aan te merken, maar de soep smaakte nergens naar. Het enige dat gepeperd was, dat was de prijs?! Kan me niets schelen, maar dan verwacht ik wel kwaliteit!
Ik was al met al zo teleurgesteld en boos, dat ik tegen Roos zei dat ik voorlopig niets meer wilde weten van de NLse horeca maar dat ik in het vervolg weer zelf appeltaart ga bakken (ja, je leest het goed Huib). En dat heb ik vanmiddag gedaan; niet goed voor de lijn, maar heerlijk van smaak! Voor de zekerheid ook nog maar een spektaart gebakken.
1 opmerking:
Haha je bent me er een. Wat kun jij caquelen! vooral over voedsel. Je appeltaart was weer verrukkelijk.
Een reactie posten