01 augustus 2014

Brüsseler Höfchen in Blankenheim

Roos, op ons terrasje van hotel Pfahl
te Wershofen
Het uitzicht vanuit ons hotel in Wershofen was prachtig; een grote vulkaan domineerde de omgeving; onze etappe van vandaag zou daar langs voeren. Roos zat nog even lekker op het terras voor de kamer. Na het ontbijt, waarbij een eitje werd geserveerd dat nog geen dag eerder gelegd was (dat weet ik als kenner!) vertrokken we voor onze derde etappe. Zat ik er gisteren een beetje doorheen, daar was Roos vandaag duidelijk aan haar "derde dag" (meestal is dat een moment waarop de spieren naar enige rust verlangen; nooit aan toegeven har har).
Twee weken geleden, op 17 juli, de verjaardag van m'n jongste broer waren we ook al in Blankenheim en daar waren we naar op weg. Ons oog was gevallen op hotel Brüsseler Höfchen, een kneuterig aandoend hotelletje dat geen restaurant meer hield.
Na weer een lange etappe kwamen we aan in Blankenheim aan de kant van de grote vijver; leuk zo'n snel weerzien. We gingen vrijwel direct door naar ons hotelletje; was inderdaad gezellig. De vorige keer hadden we vernomen dat ze slechts "Hotel garni" kenden; die term kenden wij niet en we dachten dat we er ook konden dineren. Dat bleek niet het geval. Onze wandelschoenen moesten we uittrekken bij de deur. De kamer was klein maar de badkamer nog veel kleiner. M'n moeder zou zeggen: "je kunt er je kont niet keren". Maar je kon er prima douchen als je maar zorgvuldig manoeuvreerde. Er stond een geurdoosje dat we maar snel op de gang hebben gezet; na een nacht in die lucht barst je van de hoofdpijn.
En het was toch lekker!
Voor het diner gingen we naar het hotel van de vorige keer: Kölner Hof. En dat viel helemaal niet tegen zeg. Weer een echt Duits gerecht met Spätzle gegeten (zie foto).
Op het bijzonder gezellige terrasje van Brüsseler Höfchen hebben we nog rote Ahr wein getrunken. Ai, wat was die lekker en naar wat de volgende morgen bleek: duur?! Geeft niks, want we zijn met vakantie nietwaar.
Volgende keer weer naar Kölner Hof, dat moge duidelijk zijn, hoe kneuterig het ook was.

Geen opmerkingen: