Afgelopen week was het tussen de buien door best lekker weer; alle reden om naar Sportcity te gaan voor een saunaatje en vooral om even lekker na de sauna in het zonnetje te relaxen (chillen heet dat tegenwoordig geloof ik). Dat hadden meer leeftijdsgenoten bedacht en die zaten genoeglijk met elkaar te kouten. En waarover spraken zij? Tja, ik hoorde voortdurend woorden als: medicijnen, huisarts, ziekenhuis, specialist, verzekering; ik krijg er een sik van; altijd als je lieden op middelbare leeftijd met elkaar hoort praten dan gaat het over gezondheidsklachten. Slechts één opmerking bleef bij me hangen over een meneer die iedere dag een schepje bruine bonen nam voor zijn gezondheid: "hij is chemicus, dus hij weet wel wat hij doet", aldus werd gezegd. Daar moest ik inwendig natuurlijk wel om lachen, tenslotte ben ik zelf ook chemicus en verbeeld me wat van gezondheid en voeding af te weten.
En ik eet relatief veel bonen en uien; mijn nieuwste recept, op basis van de boontjes van Theo: een stevige ui fijn snijden en bakken in een flinke lepel reuzel of eendevet met klein gesneden stukjes ontbijtspek en een rode peper. Als de uien glazig zijn een grof gesnipperde teen knoflook zachtjes meefruiten; vuur laag en met deksel erop laten nagaren. De dag tevoren een stevige hand witte bonen in de week zetten; 40 minuten koken. Een flinke portie sperziebonen koken (12 minuten). Tot slot witte bonen en sperziebonen afgieten en bij het uimengsel voegen. Goed roeren, op smaak brengen met zout en smullen. Gezond en bijzonder goed voor de stoelgang en dus voor de gezondheid; beter dan medicijnen.
En ik eet relatief veel bonen en uien; mijn nieuwste recept, op basis van de boontjes van Theo: een stevige ui fijn snijden en bakken in een flinke lepel reuzel of eendevet met klein gesneden stukjes ontbijtspek en een rode peper. Als de uien glazig zijn een grof gesnipperde teen knoflook zachtjes meefruiten; vuur laag en met deksel erop laten nagaren. De dag tevoren een stevige hand witte bonen in de week zetten; 40 minuten koken. Een flinke portie sperziebonen koken (12 minuten). Tot slot witte bonen en sperziebonen afgieten en bij het uimengsel voegen. Goed roeren, op smaak brengen met zout en smullen. Gezond en bijzonder goed voor de stoelgang en dus voor de gezondheid; beter dan medicijnen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten