28 augustus 2014

De Biltse Lustwarande alweer dertien jaar geleden

Het bankje ter herdenking van de Stichtse Lustwarande met
inscriptieplaatje
Het oude bankje is vervangen door dit nieuwe exemplaar. Het oude werd geplaatst met het koperen gedenkplaatje ter gelegenheid van het vaststellen van het beeldkwaliteitsplan van verschillende gemeenten op de Biltse Heuvelrug. Het betrof het zoveel mogelijk eenheid proberen te brengen in de fraaie buitens die zijn gelegen aan de doorgaande weg over de heuvelrug voor zover het een aangelegenheid van de gemeenten betreft. Mijn toenmalige echtgenote Anneke was wethouder in die tijd en had dit plan getrokken.
Na een geanimeerde vergadering ging het hele gezelschap hier naar deze plek in het Houdringhebos om het aandenken te onthullen. Ik zie Anneke daar nog trots staan in haar vrolijke rode jurk; ik heb destijds foto's gemaakt en zal eens kijken of ik nog een foto kan vinden van deze gebeurtenis en dan bijplaatsen.
Bij mijn wandelingen door dit bos, de bekende "drietjes" kom ik altijd langs dit bankje en moet dan strijk en zet even denken aan die dag in mei 2001; de vernieuwing had ik niet verwacht; het bankje wordt weinig gebruikt door passanten; het was vuil van de alg, maar nog zeker stevig en niet verrot. Maar het verheugt me dat er nu een stevige, schone en degelijke bank is opgesteld mèt het bekende bordje van mei 2001, alweer 13 jaar geleden dus.

Geen opmerkingen: