13 augustus 2014

Een afwisselende dag

Vandaag weer eens gewandeld met Huib en Roos. De waterleidingduinen van Amsterdam waren deze keer het doel. En zo startten we bij station Bloemendaal en via de track die Huib mij gestuurd had gingen we richting duinen. Het eerste stuk langs wegen en een landgoed en daar kwamen de duinen. Grachten met snelstromend voorgezuiverd water werd de duinen in geleid. Na infiltratie wordt het opgepompt en in het drinkwaternet van Amsterdam gepompt.
Bij eerdere wandelingen hebben we de aanvoer van het buitengewoon troebele water uit de Bethunepolder gezien dat als basis dient voor het kraanwater. Het wordt naar een groot bassin in de Loosdrechtse plassen geleid en kennelijk vandaaruit naar de waterleidingduinen. Fraaie techniek, maar heeft natuurlijk niets met onze wandeling te maken. Die leidde ons als gezegd door de duinen. We liepen het rood-wit van het LAW hollands kustpad; zeer de moeite waard. Uiteindelijk kwamen we uit bij Kraantje Lek in Overveen en activeerden we onze OV-chipkaarten. Moe maar voldaan gingen we richting Leiden waar Huib afscheid van ons nam: "tot een volgende keer". Altijd gezellig zo'n dag met z'n drieën, babbelend over tal van onderwerpen en genietend van de prachtige omgeving. Het was ook vandaag weer prachtig wandelweer; geen druppel regen gehad!
Wij gingen door naar Arja en de kleinkinderen in de hofstad; ik had wat biologische groenten van Theo voor hen meegenomen en die gingen we brengen. Leuk thee gedronken en ons met de kleintjes vermaakt; met Gijs op de knie het Boerenpaard gedaan; hij springt bijna van m'n schoot af zo zet hij zich af. Hij wordt groot! Evi is een kleine knuffelaar.
En daarna gingen we nog een rijsttafeltje scoren bij Poentjak, ons vaste Indisch retaurant op de Kneuterdijk, een stuk historisch den Haag bij de hofvijver en de gevangenpoort. Smaakte weer voortreffelijk. Toen we thuis kwamen was ik behoorlijk uitgevloerd.

Geen opmerkingen: