30 augustus 2014

Housewarming en Staphorster stipwerk

We hadden een dubbel programma aan het eind van de middag: eerst om 17.00 uur naar het Festival Oudemuziek in Utrecht en daarna naar de Housewarming Party van Joke en Pieter in Gouda.
Met de stoptrein naar Utrecht en door naar de Geertekerk. Op mijn verzoek had Roos iets uitgezocht met trompetten; vrolijk instrument met een stevige klank. De Geertekerk is natuurlijk lang niet zo groot als de grote Vredenburgzaal. Het bleek een fors gezelschap te zijn bestaande uit een viertal violisten, orgel, paukenist, koperblazers en geheel voorin prominent een theorbe als een soort guitaar die last had van een priapismus; de steel kwam bijna tegen het plafond.
We zaten helaas weer ver achteraan, maar afgezien van de theorbe kon je het geheel aan klanken goed horen. Maar die renaissancemuziek is niet mijn goesting, ook niet van Roos. Wat een saaie muziek. Ik begrijp heel goed dat de latere barokcomponisten een begin nodig hadden om hun ontwikkeling op te baseren, maar om daar nou een heel festival mee te vullen?! De trompetten zetten aan en ik verwachtte de vrolijke, opgewekte, swingende muziek zoals ik die van Bach ken, maar niets van dat alles; ligt aan mij hoor, verkeerde keuze geweest.
Helaas speelden de violen noch de trompet erg zuiver, maar desondanks gaf het publiek de gebruikelijke staande ovatie. Wij vertrokken snel om naar het feestje van Joke te gaan. En dat was toch gezellig! Joke had het bezoek gevraagd om verkleed te komen; liefst in flower power kleren. Nou ja, die hadden we niet; afgezien van een bloemenslinger van plastic bloemen zag ik er bepaald niet flowerpowerig uit. Roos had daarentegen een Staphorster kostuum (zie haar Blog) bij zich en trok dat over haar kleren aan; ze had voor Joke als kadootje wat onderzetters met Staphorster stipwerk. Tot onze verbazing bleek dat er verder niemand ook maar enigszins verkleed was; zelfs Joke en Pieter hadden hun gewone kloffie aan.
Was reuze gezellig tussen al die jonge mensen; geanimeerd zitten praten met de broer van Pieter en zijn vrouw en Pepijn, hun zoontje van 3. Ook nog met een paar vrienden van Pieter en met vrienden van Joke die ik nog kende van vroeger.
Heerlijke afsluiting van een leuke dag. Hoewel ik een fototoestel bij me had heb ik helemaal vergeten om foto's te nemen, sufkop die ik ben.

Geen opmerkingen: