25 augustus 2014

Afwisselende dag

Al vroeg was ik op pad; zaterdag voelde ik dat ik nodig weer aan mijn wandelconditie moest werken; voeten en benen een beetje moe, hoort niet bij mij; door het regenweer van de laatste tijd komt er te weinig van wandelen. Vandaag zou het ook regenachtig worden, maar dan vooral in de middag en dat klopte! Dus vroeg op weg; weeronline gaf aan dat het tot 11:05 droog zou zijn, op de radarbeelden zag ik nog helemaal geen wolken, dus hup op voor een "drietje". Door de aanhoudende regen van de laatste tijd kon je bij de ingang de smerige hondenpislucht van al die Utrechtse hondenliefhebbers die hier hun hond laten zeiken nauwelijks iets ruiken. Het bos ziet er prachtig uit na al die regen; het grasveld aan het begin, bij de IJsbaan is groen met uitgebloeid Jacobskruiskruid, de heide staat in bloei; heerlijk om zo dichtbij deze pracht te mogen wonen. Het drietje is 12 kilometer; binnen twee uur had ik het gered terwijl ik zelfs nog een boterham had zitten knagen op een bankje. Ondanks het bezwete hemd direct door naar Sportcity om ook de armspieren en de buikspieren een beurt te geven; het was nog steeds droog! In de sauna uitzweten en nog even buiten afkoelen. Op de terugweg begon het pas echt te regenen, niet hard, maar toch. Theo was er niet; ik had sla willen kopen. Het klaarde in de loop van de middag weer op, dus even snel naar Albert Heijn; had maar weinig nodig en kwam dus weer zwaar beladen thuis; ik heb vast ingekocht voor de spektaart die ik zaterdag moet hebben voor het feestje van Joke; bak er ook maar eentje voor als ik met Kees de volgende etappe van het Friese oerwoudenpad ga doen.
Nog een keertje langs bij Theo; nu was hij wel thuis; natuurlijk had hij sla en bieten voor me, maar ook pruimen en wel zo verschrikkelijk veel dat ik ze maar ga verdelen met Roos; zoveel kan ik niet tot jam verwerken.
Ik was eigenlijk van plan om capucijners te eten met gebakken speklapjes, maar het werd gulyas die ik nog had staan van zondag; buitengewoon smakelijk! En 'savonds heb ik op advies van Riet B. weer een aflevering van Zomergasten van de VPRO bekeken; nu was David Ruysbrouck (kan het Vlaamser) te gast. Was mij onbekend, maar dat zegt meer over mij dan over hem. Direct zijn magnus opus "Congo" bij de bieb besteld.
Een afwisselende dag met afwisselend weer.

Geen opmerkingen: