11 augustus 2014

Regen in Vaals

Dick bij zijn trollenboom
Vrij onverwacht ben ik vandaag in Vaals geweest bij vriend Dick; hij had mijn oude PC zodanig "ge-upgrade" dat hij geschikt was voor gebruik door Arja voor het schrijven van documenten. Zij vindt het prettiger om te schrijven op een wat groter toetsenbord dan op een"tablet". Kan ik me wat bij voorstellen en die oude PC heeft zelfs een heel prettig toetsenbord, dus dat zal haar best bevallen.
Ik had totaal geen zin om de trein van 6.30 uur te nemen; dat begint me toch wel een beetje tegen te staan, dus als het niet echt moet, dan doe ik dat ook niet meer. En uiteindelijk was ik om 12.30 al bij Dick in Vaals. Tot mijn genoegen was ik erin geslaagd om in te loggen in "Internet in de trein", de modernste service van NS. De Blog van afgelopen zondag geschreven, op youtube muziek geluisterd en intussen de Elsevier gelezen. Dan gaat de reis vlug.
Dick liet mij zien hoe de PC met het nieuwe OS functioneerde; een versie van Ubuntu die is geproduceerd als een soort Windows-schil; maakt het makkelijk voor mensen die aan WIndows gewend zijn. Ubuntu heeft het grote voordeel dat het op verouderde systemen tadelos draait. Dat liet Dick mij zien. Uiteraard zit er een browser in, sterk gelijkens op chrome, de browser van Google.
Het was droog en dus besloten we om de benen te gaan strekken in de Vaalse dreven.
Zo halverwege hield het droge echter op en we kregen toch een stortbui op onze test! Maar het was niet koud, dus ach, wat geeft het dan. De regen viel rechtstandig naar beneden; het kleine pluutje hield me droog; al snel hield de regen weer op; brede stromen op de hellende paden.
De snackbar op het busstation van Gulpen
Ik maakte een foto van Dick bij zijn befaamde boom met trol en hond; een bijzondere boom, zo te zien bestaand uit de vergroeiing van enkele bomen en met een stel merkwaardige vormen aan de buitenkant. Met enige fantasie kun je een hond zien en met nog veel meer fantasie zelfs de kop van een trol. Dick heeft daar een fantasie verhaal bij bedacht dat hij on en te pas ventileert aan al dan niet geïnteresseerde, toevallige voorbijgangers.
Eenmaal aangekomen bij Dicks' flat en na een kop thee ging ik er weer vandoor met de bus van 17.00 uur; gaf me gelegeneheid om in de snackbar van "An en Piet" een frietje te scoren. De friet aldaar vind ik de lekkerste van NL; voor mij zijn ze nationaal kampioen. 

Geen opmerkingen: