19 september 2022

Op ziekenbezoek

 Roos had bericht gekregen van onze vrienden uit Zeist dat Tjeerd in de ziekenboeg was. Hij had een kwetsuur en was daardoor aan bed en stoel gebonden. Ik had besloten om te kijken of ik vandaag op ziekenbezoek kon komen. Dus ik belde en kreeg Bea aan de lijn die mij zei dat ik rond 15.00 uur welkom was. 
Ik was door mijn melk en yoghurt heen en belde naar Boom en Bosch of ik misschien langs kon komen en dat was gelukkig het geval. Ook Tjeerd en Bea zijn daar al vele jaren vaste klant en zo vertelde ik Angelina dat Tjeerd in de lappenmand zat en dat ik in de loop van de dag op ziekenbezoek zou gaan. Onmiddellijk sneed ze een stuk kaas voor hem af en ontdeed dat van korsten; op de verpakking een korte boodschap. Ontzettend attent vond ik!
Thuis gekomen heb ik in Komoot een wandeling uitgezet vanuit mijn flat naar hun huisadres in Zeist; wel zo makkelijk als "Truus" mij de weg wijst. En zo kwam ik werkelijk op de minuut af om 15.00 uur bij de zieke. Hij vertelde mij wat er allemaal was gebeurd en hoe goed er voor hem gezorgd werd. Het deed hem duidelijk goed dat hij even van zich af kan praten had ik de indruk; hij werd al levendiger en scherp als vanouds. 
Na een paar kopjes thee met overheerlijke kaneelbeschuitjes ging ik er weer vandoor. Was fijn dat ik even langs geweest was vond ik. En nu ik toch in Zeist was ging ik langs bij Ibuku, de goed voorziene Indonesische toko aldaar. Fijn ikan teri, trassi, gedroogde garnalen en risolles ingeslagen. Kan ik Roos weer verwennen als ze bij me komt eten; ze is zo gek op mijn nassi fantasieën. En tot slot vanavond mijn daily blog weer up to date gemaakt, waarbij ik moet aantekenen dat ik heb gesmokkeld en geantidateerd en geprodateerd heb har har. Het zal de lezer een zorg zijn.

Geen opmerkingen: