20 september 2022

Herkend vanwege het sourfleisch

 Afgelopen zondag hebben Roos en ik een wandeling gemaakt van Schin  op Geul naar Noorbeek. Daarbij kwamen we heel toevallig op een plekje waar een kleine "vergeten" boomgaard met appels- en perenbomen stonden met volop valappels en -peren. Natuurlijk moest ik daar als volbloed jager-verzamelaar van smikkelen; de appeltjes waren van zo'n ouderwets ras; niet zo zoet en gewoon lekker. Maar we hebben er niet van meegenomen. We liepen op geleide van Komoot naar Noorbeek. Ik wilde eigenlijk in Noorbeek de bus nemen naar Gulpen om een lekker frietje te scoren en dan daar met bus 350 terug naar Maastricht en door naar de Bilt; helaas bleek dat we de bus naar Gulpen net hadden gemist en dat het een uur duurde voordat we òf naar Gulpen òf naar Maastricht konden met 57; dat werd dus Maastricht omdat het anders wel erg laat zou worden. Aangekomen in Utrecht stelde ik voor om bij het befaamde Chinese restaurant op Hoog Catharijne te gaan eten. We konden nog bij een aanschuiftafel een plekje vinden en hebben er heerlijk gegeten.
Het was mij zo goed bevallen om in Limburg te gaan wandelen dat ik mij had voorgenomen om ook vandaag weer af te zakken naar het zuiden en appeltjes te gaan verzamelen. Of ik daadwerkelijk zou gaan liet ik afhangen van het tijdstip dat ik wakker zou worden en ja hoor, dat was al om 4 uur na een slaapje van 6 uur; is voor mij ruim voldoende (meestal). Op geleide van de Komoot wandeling van afgelopen zaterdag liep ik naar de plek waar we de appeltjes hadden gevonden en ik laadde mijn rugzak vol; ook vond ik onderweg een aantal weidechampignons die van pas kwamen voor een maaltje.
Ik stelde Komoot vervolgens in voor een wandeling richting Epen en liep via het Bovenbos bij Slenaken naar Eperheide en nam uiteindelijk de bus naar Gulpen voor alsnog het frietje. Grappig genoeg herkende de dame van de friterie "An en Piet" mij en zei samenzweerderig nadat ik een frietje sourfleisch had besteld: "met mayonaise hè". Was heerlijk. Het was een leuk einde van een verrukkelijke wandeldag met droog weer en een heerlijke temperatuur. Ik besloot om de volgende dag weer te gaan als ik opnieuw wakker zou worden.

Geen opmerkingen: