22 september 2022

Huis kuisen

 Vanmorgen eerst maar eens de was gedaan. Donderdag is vaak mijn huiskuisdag; dan doe ik de was, stofzuigen, bed verschonen; Anna komt om de andere week helpen, de grondige afwas doe ik dan, de keuken en de badkamer. En dan kan het er weer een poosje tegen. Ach, ik ben veel weg, krijg weinig bezoek, dus het wordt ook niet zo heel vuil allemaal; verder ben ik ook niet zo kritisch op dat soort dingen, maar het moet niet stinken har har. De plee moet schoon zijn!
En `s-middags heb ik uitgebreid gekookt; dat eeuwige geklooi met voedsel is naast lezen en wandelen toch wel een favoriete bezigheid; daar hoort het luisteren naar muziek ook bij; 's-avonds mag ik graag met de koptelefoon op naar klassieke muziek luisteren op Youtube; zo heb ik afgelopen dagen veel beluisterd van Lenneke Ruiten; fantastische sopraan van NLse huize!
In de keuken heb ik inmiddels de vriezer buitenwerking gesteld en alle ingevroren spullen geconcentreerd zodat ze in de vriesladen van de koelkast passen; dat helpt mij bijzonder in de overzichtelijkheid van wat er zo voorhanden is. Ik heb de vriezer buiten werking gesteld vanwege energiebesparing; ik ben benieuwd hoeveel dat uit gaat maken op mijn maandelijks verbruik. Maar nu kwam er een portie kalfsvlees te voorschijn dat ik al enkele maanden geleden gekocht heb tijdens een wandeling in de buurt van Rijssen. Nu heb ik het te marineren gezet in een mengsel van olijfolie, knoflook, sambal, tamarinde en ketjap. Daar ga ik een indische fantasieschotel van maken voor als Roos vrijdag komt eten. Bij toko Ibuku in Zeist heb ik twee risolles gekocht die ik dan ook ga frituren; zal ons best smaken!
En vanavond een lekker fris verschoond bed!

Geen opmerkingen: