15 september 2022

Goed bezig!

 

Deze foto rondgestuurd

Begin van de week had ik Ab gemeld dat ik ervan af zag om mee te gaan werken in de Eilandspolder; maar bij nader inzien kwam ik daarop terug en vroeg hem gisteravond of hij misschien tòch een plekje in de auto had zodat ik kon meerijden naar ons clubhuis in Grootschermer. Dus vanmorgen om half vijf opgestaan en me voorbereid op de gang naar het station; laarzen aan, brood ingepakt, alles goed gecheckt en in de schemer met licht aan naar het station. Als een uurwerk functioneerde het OV zodat ik klokslag 7.30 Ab ontmoette op het busstation van Edam. We gingen eerst Ben ophalen in Purmerend en door naar het clubhuis waar we nog net de eersten waren. Koffie gezet, stoelen buiten gezet en voorvergadering gehouden, oftewel lekker zitten ouwehoeren zoals we altijd doen met deze club mannen die elkaar zo langzamerhand goed kennen; een gezellige vriendengroep zijn we!
Aangekomen op de eerste, behoorlijk grote verlanding direct stevig aan de slag. Op deze verlanding ben ik jaren geleden in een gat terecht gekomen waaruit Kees mij "gered" heeft. Ik vroeg Dick, de tweelingbroer van Ab, die zelfs helemaal uit Beilen, Drenthe komt om met de groep aan de slag te gaan, of hij een actiefoto van mij wilde maken zodat ik die kon doorsturen aan deze en gene. Ik heb hem aan 10 van mijn intimi gestuurd en kreeg van allen iets te horen als: "goed bezig!"; leuk hoor. Martijn begon met een grap: "Kijk! Beetje de natuur slopen met een kapmes en een hooivork! Vandaal!", maar daarna ook een bemoedigend woord hoor. Ongelooflijk; even naar Indonesië sturen en direct antwoord; ook van Asbjörn direct antwoord uit Engeland. De wereld is klein. Maar ook van de anderen natuurlijk.
Ik heb weer heerlijk gewerkt en werd na afloop weer door Wim-Jan op station Zaandam-Koogerveld afgezet. Was lekker moe; morgen naar Limburg. Wat een afwisselend leven.

Geen opmerkingen: