11 september 2020

Gezellig op het balkonnetje

 

Lekker aan de wandel

We hadden afgesproken op station Apeldoorn om van daar met de bus naar Hoog Soeren te gaan; de wandeling die ik deze week al gemaakt had, van Hoog Soeren naar Garderen wilde ik ook aan Roos laten zien; met name het plaatsje Hoog Soeren vond ik reuze charmant met haar half verharde toegangswegen, prachtige panden en een golfterrein met vriendelijke mensen. 
In mijn blog van gisteren gaf ik al aan dat mijn verstandelijk vermogen wat achteruit begint te kachelen en ja hoor, ik had het niet goed uitgezocht; Roos kwam precies te laat om de door mij uitgezochte bus te halen die keurig op z'n vertrektijd ook daadwerkelijk was vertrokken terwijl Roos nog met haar trein moest binnen komen. Ik kon de haren wel uit m'n hoofd trekken, maar ach, met een andere bus konden we ook naar Hoog Soeren en zo wandelden we genoeglijk tot het Uddeler meer. Mooi weer, mooie wandeling en gezellig zo met z'n tweetjes. 
Gisteren had ik op speciaal verzoek van Roos nassi goreng gemaakt met vis in plaats van vlees; dat was ons onlangs toen Margot bij ons kwam eten uitstekend bevallen. Toen had ik ook nog gedroogde oedang gebruikt en dat moet ik een volgende keer weer in huis halen want dat verhoogt de smaak bijzonder! Maar ook zonder oedang was de nassi uitstekend van smaak. Pindasausje erbij gemaakt en seroendeng van toko Ramee uit Amsterdam.
Het beloofde mooie nazomerweer is vandaag begonnen; overdag was het aangenaam maar 's-avonds was het gewoon zoel en we zaten te genieten op het zuid balkon. Beide tuinstoelen had ik naar het balkon gesleept, bijzettafeltje, biertje en later een wijntje en ontzettend fijn zitten discussiëren over allerlei onderwerpen. Heel fijne avond; houden we erin Roos! 

Geen opmerkingen: