26 september 2020

Bacon pasta a la Hugo

Als vanouds; daar zaten ze weer

We liepen in het bos te wandelen; we waren nog maar nauwelijks op weg toen een WhatsApp bericht mij meldde dat Hugo en Marjorie in de buurt waren en langs wilden komen. Nou, dat kon geregeld worden. Ze waren nog op de Hessenweg voor een boodschap; een half uurtje later zouden ze klaar zijn. Wij maakten een klein rondje en liepen terug. Bijna thuis gekomen liet ik even weten dat we er waren. 
Daar ging de bel en even later kwamen de twee stapje voor stapje naar boven. Het deed me wat dat ze er waren; voor Marjorie toch wel een heel zware inspanning, En daar zaten ze dan weer! We praatten en dronken thee als vanouds. Uiteindelijk moest ik hen zelfs de deur uit sturen want we moesten naar een concert die avond. Hugo nam haar op z'n rug en tilde haar zo de trappen af; dat kon echt niet anders. Beneden gekomen alles geïnstalleerd op de tandem en daar gingen ze weer.

Hugo heeft zo'n heerlijk pastagerecht op z'n toch wat beperkte kooklijst staan. Ik vroeg hem dat voor mij op de blog te formuleren.

Wij nemen, voor 1 - 4 personen :

250 gr fussili
160 gram geraspte oude kaas (merk appie)
250 gram gerookt spek in stukjes
125 ml room
2 theelepels sambal

Kook de pasta. Op het moment dat de pasta kookt doe je het spek in een pan, bakken samen met 2 theelepels sambal (3 als je deze extra pittig wilt).
Na afgieten pasta doe je deze terug in de pan, voeg je de room toe en roer je dit door de pasta, vervolgens hetzelfde voor het spek (met vet en al) en als laatste de kaas.
Een minuut of 2 blijven roeren op geen of laag vuur.

NB
Tijdens het eten:
Op het moment dat je genoeg denkt te hebben gehad... nog 2 extra happen en je krijgt pijn aan de pens.

Hugo


1 opmerking:

Azgrut zei

Dat ga ik ook maar eens maken. :)