21 september 2020

Eerst maar eens de bloggies bijwerken

Blik op de campus van de TU Twenthe

 Voor vandaag had ik de volgende etappe van het Overijssels Havezathepad gepland; daarvoor wilde ik met de eerste bus naar Utrecht CS gaan zodat ik heel vroeg aan de wandeling kon beginnen en weer op tijd bij Roos kon zijn. Haar zoon Tycho komt vandaag bij haar en ze had gevraagd of ik ook wilde komen; vanzelfsprekend, heb hem ook al lang niet gezien. Maar wat al WhatsAppend bleek was dat het Roos' bedoeling was dat ik zo rond het avondeten bij haar zou zijn. "Heerlijk", bedacht ik mij, hoef ik niet zo vroeg weg. En zo zat ik eerst maar eens mijn bloggies bij te werken, met muziek van Bach op m'n kop en een kop koffie onder handen. Rustig beginnen, dat is mijn credo; heb zo'n hekel aan haasten en het hele vroege opstaan red ik maar moeilijk; wakker worden gaat nog wel, maar opstaan valt niet mee.

Maar ja, de consequentie was wel dat ik pas over twaalven in Enschede was. Daar moest ik nog behoorlijk lang wachten op bus 62 naar de halte Landweerstraat die ook nog eens voorbij werd gereden vanwege werkzaamheden aan het kruispunt. Nou ja, zo erg was dat niet want daardoor kwam ik wel langs een bankje waar ik mijn pijpen kon afritsen; was hard nodig want het was weer een warme dag geworden. De wandeling voortgezet waarbij ik niet anders kon vaststellen dat het geen mooie etappe was; dit stuk van Twenthe is gewoon oninteressant; geen mooie landschap. Uiteindelijk kwam ik aan op de mooie campus van de TU Twenthe en uiteindelijk bij het station Enschede Kennispark. Het was al met al maar een korte etappe en ik was dan ook ruim op tijd voor m'n abonnement. 

Om 17.00 uur kwam ik aan op station Wijhe en even later was ik bij Roos; vanmiddag had zij gewandeld met haar zoon Tycho en die zat dan ook in de tuin te genieten van het zonnetje. Een kop thee en gezellig met Tycho en Roos aan de klets. Ik had Tycho lang niet gezien; ging goed met hem. Gezellig met z'n drietjes gegeten; heerlijk stuk gebraden wild zwijn en snijbonen uit de tuin. Met enige moeite lukte het mij om griesmeelpap als toetje te fabriceren. Tot slot bracht Roos Tycho weer terug naar het station.

Geen opmerkingen: