15 september 2020

Dit werd me echt te warm

Heerlijk strandweer vandaag
Gijs, Evi en Sjoerd 

 Klaagde ik gisteren over de warmte, daar werd het me vandaag echt te veel; het werd zelfs weer 32 graden. Gelukkig koelt het 's-nachts wel veel beter af omdat de avond veel vroeger invalt; het slapen is dan ook geen probleem. Merkwaardig genoeg zijn er nauwelijks meer muggen en kun je ook gewoon met het slaapkamerraam open slapen. 
Eerst maar eens bij Theo op bezoek; even kijken hoe het met iedereen gaat en hoe de moestuin er bij staat. Ze zaten aan de koffie en natuurlijk dronk ik een bakkie mee. Gezellig gesproken over van alles en vooral over lekker eten. Ik sprak af dat ik donderdag of vrijdag langs zou komen voor snijbiet. Het plan voor morgen was dat ik met vriend Peter C. een stadswandeling zou gaan maken in Zutphen; ik had bij "de Pelikaan" alvast 2 kg "Oudemans thee" besteld; die kon ik dan meteen op gaan halen als ik met Peter door Zutphen marcheerde. Het zou anders lopen. Toen ik weer thuis was kreeg ik een Whats App bericht van schoondochter Marjorie met de vraag of ik morgen, woensdag dus, tijd had. Ze zou vandaag na 2 maanden uit het ziekenhuis thuis komen, Hugo moest morgen werken en of ik haar dan in ieder geval bij zou kunnen staan, gewoon met mijn aanwezigheid. Peter C. kent de situatie en had er dan ook geen moeite mee dat ik onze afspraak wilde wijzigen; gaan we nu in oktober doen.
Intussen was het zo onaangenaam warm geworden dat ik gewoon tot niets meer kwam. Was wel begonnen met een e-boek dat vriend Dick ons had geadviseerd, een boek over schimmels. Volgens hem was dat dermate interessant dat je het las als een spannend boek en er niet mee kon stoppen. En inderdaad, het boeide vanaf het eerst moment; leuk geschreven en een verrassend onderwerp!
Later kreeg ik een leuk Whats App bericht van schoonzoon Walter met een fotootje van de drie oudste kinderen lekker in zee. Mocht ik in deze blog plaatsen ter illustratie dat het vandaag erg lekker strandweer was. Ik heb 's-avonds op m'n balkon zitten genieten van de afkoeling en schrok wakker toen ik even in slaap was gevallen.


Geen opmerkingen: