02 november 2017

Vogels kijken?!


Geen vogel te zien; gewoon een actiefoto
We hebben vrijwel geen vogel mogen waarnemen, evenmin als de vorige keer dat we in de duinen aan de wandel waren gewapend met onze Swarovski's; weer een lekker daggie lopen ouwenelen in de Waterleiding Duinen met vriendin Cyria. Begon de dag met een tikje vertraging, daar was het verder heel genoeglijk. Eerst koffie drinken bij Cyria's vriendin Lou in Haarlem; gezellige boel met honden en allemaal cursisten; aan het werk of gewoon aan de koffie. Hondje Luca was heel vertrouwd met me; volgens Cyria zelfs verwonderlijk vertrouwd. Ik kan het meestal goed vinden met dieren en Luca is een bijzonder beestje; blaft zelden en maakt een "doordachte" indruk; grappig beest.
Bekend terrein die waterleidingduinen; nu na alle afschot een stuk minder damherten; wel hoorden we een paar keer het boerend geluid van een burlend hert; heet overigens anders bij damherten aldus Cyria. De enige enigszins bijzondere vogels die we hebben mogen ontwaren deze reis was een groep koperwieken. Verder een gele kwikstaart maar dat was het dan ook.
Maar ach, dat vind ik ook niet zo belangrijk; we hebben altijd wat te bepraten en het gesprek gaat van het ene naar het andere onderwerp; heerlijk. Cyria heeft net als ik een voorkeur voor al wandelend van gedachten te wisselen; zij gaat zelfs zover dat ze bij iemand aan tafel moeite heeft om een gesprek te voeren. Daar heb ik geen last; van gedachten wisselen met aangenaam gezelschap vind ik onder alle omstandigheden een heerlijke bezigheid.
Ik had m'n fototoestel in m'n broekzak gedaan en met Cyria afgesproken dat we zodra we iemand tegen zouden komen een actiefoto zouden laten nemen. En zo staan wij, zonder dat er een vogel te zien was heel actief door onze fameuze Swarovski's te loeren gewoon alleen maar voor de foto.
We namen afscheid op station Heemstede-Aerdenhout; was weer een gezellige dag.

Geen opmerkingen: