10 november 2017

Met z'n drietjes naar het Kröller Müller museum

De brug bij Arles. Vincent van Gogh
Had ik aanvankelijk voorgesteld om vandaag naar het "Van Gogh" in Amsterdam te gaan daar kwam ik met het alternatief van het "Kröller Müller" op de Veluwe; het is in de herfst met al die kleuren zo ontzettend mooi op de Veluwe en ongetwijfeld ook rustig in het museum. Nathalie was daar enthousiast over hoewel - of misschien wel omdat - ze dacht dat het vooral een museum met sculpturen was; ze had college/les gehad van een docent met speciale aandacht voor dit museum en de beeldentuin. Ik hielp haar uit de droom en vertelde dat het toch vooral een tweede van Gogh museum was.
Vincent van Gogh
Vanmorgen eerst bij Roos ontbeten; Roos had zich uitgesloofd met zalm en ander lekkers voor op brood. Uiteindelijk moest ik de dames behoorlijk aansporen om toch vooral op tijd te zijn voor de bus. Zo tegen elf uur waren we in het museum. Ik had gisteren op de site gezien dat mijn lidmaatschapskaart van de Vereniging Rembrandt (die ik nog nooit gebruikt had) vrij toegang gaf tot zowel het museum als de tuin; dat biedt perspectief voor wandelingen aldaar!
Ook hier was Nathalie een en al aandacht voor de kunstvoorwerpen. Roos had gisteravond van Nathalie begrepen wat haar favoriete sculptuur was en laat dat daar nu staan; ze stond er ademloos naar te kijken en het uitgebreid te fotograferen. Ze wilde met nadruk een foto bij dit kunstwerk met ons drietjes. Ik vroeg aan een meneer of hij een foto wilde maken van ons drietjes omdat mijn dochter dat graag wilde. Hij was uiteraard zo vriendelijk om hierin te voorzien. Later vroeg zijn vrouw aan Roos: "dat is toch wel uw jongste?". Daar heb ik later nog vaak om moeten lachen inderdaad.
Met z'n drietjes bij Nathalie's favoriete kunstwerk:
Forme uniche della continuità nello spazio
van kunstenaar Umberto Boccioni (1916)
Toen de regen even verstek liet hebben we nog kort door de beeldentuin gelopen; de tijd vloog weer, net als gisteren.
Met het busje terug naar Hoenderloo en door naar Ede-Wageningen waar onze wegen zich scheidden. Was weer heel gezellig en voor herhaling vatbaar!

Geen opmerkingen: