19 november 2017

Escargots

Heb bij mijn laatste bezoek aan de HANOS een blikje escargots gekocht; wijngaardslakken om precies te zijn; heerlijk als je ze in de oven ophit met knoflookboter. Even een recept opgezocht in het kookboek van Bocuse.
Ik schrik van de samenstelling en de bereidingswijze; lijkt wel de Indische keuken; maar vooruit.

Beurre d'escargots
1 kg boter, 50 gram amandelen, 50 gram geperste knoflook, 40 gram gehakte sjalotjes, 20 gram grof zout, vers gemalen peper, 1 snuifje nootmuskaat, 100 gram fijngehakte pterselie.

Stamp in een vijzel zout, peper, nootmuskaat, knoflook, sjalotjes en amandelen tot een sneuige massa. Voeg er de peterselie en de zachtgemaakte boter bij. Verder stampen tot en volkomen glad mengsel is verkregen.
Bewaar deze slakkenboter in een stenen pot op een koele plaats.

Poeh, een hele klus. Een ander recept dat ik vond op het blikje sprak slechts van boter, zout, knoflook, sjalotjes, peper en peterselie. Ik ga maar eens wat kloten en kijken of het smaakt. Heb er wel trek in. Heb alleen geen stokbrood in huis en dat is zo lekker om de boter in op te slurpen. Nou ja, ik zie wel.

22 november 2017 om precies te zijn.

Geen opmerkingen: