01 november 2017

Sodemieter op!

Dat heb ik niet gezegd, maar wel gedacht. Vanmiddag was ik in de huisartsenpraktijk voor de griepvaccinatie, beter gezegd, de influenza vaccinatie. Bij binnenkomst stond er aan de deur een vrolijke jonge vrouw die iedereen aansprak, ook mij dus. Zij was cardiologe en bood iedereen - het was natuurlijk een grote "grijze golf"- aan om deel te nemen aan een eenvoudige test om te kijken of je misschien "hartrithmestoornis" had. Ik vroeg haar of ze te weinig klanten had; dit is natuurlijk bedoeld om zoveel mogelijk mensen naar de cardiologie te krijgen en gewoon om meer omzet te draaien en meer te verdienen.
Ik vind dit verwerpelijk; je maakt mensen hier eerder patiënt mee; of je hen een beter leven kunt schenken is maar zeer de vraag. Uiteraard heb ik niet deelgenomen; de rij mensen die de hal van de praktijk vulde was vrijwel geheel voor de cardiologe; ik was in een mum van tijd weer buiten; de griepprik was snel gezet; de assistente snoot het binnen een halve minuut!

1 opmerking:

biltburg zei

Het lijkt de kapper wel. Nog een nierfunctietje meneer? een longfotootje misschien? Te gek voor woorden. Wie nu nog denkt dat het in het medische om ziekenzorg gaat, mag wel eens op zijn hoofd krabben.