18 maart 2017

Zelfs de tweede plaats

De tweede plaats! We kunnen het nog
Eerst maar eens Lochem verkennen; dat was verdraaid snel gebeurd; piepklein historisch centrum. Al snel liepen we voor de vierde keer langs het stoffenwinkeltje op zoek naar het begin van een wandeling door de buitengebieden. Uiteindelijk hebben we een lekker stuk gewandeld in de buurt van het hotel. Op zeker moment namen we afscheid; Roos wilde even naar de kapper om zich een wat korter kapsel aan te laten meten. Ik liep wat rond en kwam verzeild in een hockeywedstrijd van de junioren van Lochem. Leuk om die kleine jongetjes driftig tegen elkaar te zien spelen. Toen ik terugliep zag ik een weiland met een merrie met veulen. Toevallig stond er ook een bankje vanwaar ik goed uitzicht had op de twee paarden. Het veulen kon het niet laten om steeds weer de benen te nemen en stevig te gaan hollen met vier "benen" tegelijk van de grond; echt een dartel veulen. Ik kreeg beter door wat "een dartel veulen" als uitdrukking precies inhoudt nu ik dit zo van nabij heb gezien.
Roos had helemaal een ander gezicht gekregen; niet alleen was het haar een stuk korter, maar haar scheiding zat nu ook aan de andere kant; zag er voor mij heel anders uit. Wel leuk.
En 'savonds ging het toch goed met bridgen?! We werden tweede en werden zelfs in pose gefotografeerd voor het schilderij.

Geen opmerkingen: