30 maart 2017

Het eerste zonnebad van 2017

Was ik van plan om vandaag naar de Eifel te gaan voor een hernieuwde kennismaking met dit favoriete wandelgebied, daar kwam Roos gisteravond nog langs met een biertje en een stukje kaas en dus serveerde ik vanmorgen een genoeglijk ontbijtje; heerlijk, als pensionado's laat je de dagen gewoon over je heen komen; ik zie wel hoe e.e.a. verloopt.
Nadat Roos weg was, beetje gelezen, boeiweitegrutjes in karnemelk gekookt volgens het recept van Maarten 't Hart en er natuurlijk van gesnoept; heerlijk met stroop! Voor mij altijd een beetje vreemd om niets gepland te hebben en te niksen. Zo tegen drie uur koppie thee gedronken bij Roos en haar moestuin bewonderd en water gegeven; leuk hoor al dat jonge groen dat we straks op gaan eten; de raapsteeltjes doen het al goed zo eind maart, maar ook de sla en de andijvie steken moedig boven de grond uit.
Roos moest naar de opera en vertrok zo tegen vieren; ik ging naar de fitness en deed mijn arm-oefeningen. En opnieuw kon ik alles doen met het gewicht zoals dat tot voor een half jaar geleden was ingesteld; deed mij veel genoegen want na die hoofdpijn van een half jaar geleden was zelfs de kracht in m'n armen afgenomen. Maar nu ging het allemaal tadelos. Daarna in de vernieuwde sauna; rook heerlijk naar nieuw hout; zag er prachtig uit.
En tot slot heb ik nog wel meer dan een half uur in de zon gelegen en dat in maart! Op de terugweg neuriede ik gewoon dat liedje van Gerard Cox: "die zomer, die begon zowat in mei". Nou, deze zomer begint echt in maart; nou maar hopen dat het zo mooi blijft voorlopig; morgen wil ik echt naar de Eifel!

Geen opmerkingen: