05 maart 2017

Concert in Oldenaller

Het gehucht Diermen, op weg naar Oldenaller
Roos was door de organisatie geattendeerd op dit concert van de Vrienden van het Lied. De finalisten en winnaars van het Internationaal Vocalisten Concours (IVC) traden op in een schitterende ambiance, het landhuis of beter gezegd kasteel Oldenaller bij Nijkerk. De afdeling Elburg mocht dit organiseren en voelde zich duidelijk vereerd.
Huis Oldenaller ligt nogal ver van de bewoonde wereld; Roos had voor de gelegenheid een wandeling bedacht met behulp van Google Maps van station Nijkerk naar de bestemming. Een schitterende wandeling langs Nijkerk en door het boerenland, langs piepkleine woongemeenschappen van enkele boerderijen en tot slot het landgoed Oldenaller met het fraaie huis waar het concert plaats zou gaan vinden. Ik was benieuwd; Roos was naar de finale van het IVC geweest en was onder de indruk van de kwaliteit van de winnaars en dat bleek terecht.
Afgezien van één lied van Robert Schumann was het programma voor mij onbekend; Roos kende een aantal van de liederen van Schoenberg en Wolff, maar ook voor haar was het meeste onbekend werk. Zowel zangeres Adele Charvet als pianist Florian Caroubi bleken hoog kwalitatieve musici. Adèle heeft een grote stem, beheerst het Duits perfect en heeft een groot inlevend vermogen. Florian gaat helemaal op in de muziek en zit bij emotioneel zware momenten gewoon te zuchten, niet zo luidruchtig als Glenn Gould maar helemaal opgaand in de muziek; leuk om mee te kunnen beleven (ik zat helemaal voorin de zaal en kon het daarom heel goed zien).
Adèle en Florian,  vermomd als treinreizigers na een zeer geslaagd recital.
Buitengewone locatie, mooie vleugel, goed geluid en perfecte musici; een groot genoegen om mee te kunnen maken waarvoor ik de organisatie dank. Tussendoor een genoeglijke pauze en nadien een borrel waar ook de artiesten zich presenteerden. Reinier en Tineke waren uiteraard ook van de partij; we spraken uitgebreid met hen en na afloop waren zij zo vriendelijk om ons naar station Nijkerk te brengen. En wie kwamen daar aangelopen tot onze verbazing? de twee optredenden zodat we nog een genoeglijk nagesprek konden voeren. 

Geen opmerkingen: