12 maart 2017

Etappe Coevorden - Hardenberg

Eerste selfie met monument op de achtergrond
Eigenlijk had ik de étappes van het Pieterpad in volgorde willen afleggen, desondanks vandaag een stuk verderop gelopen. Om Coevorden en Hardenberg te bereiken moet je gebruik maken van twee verschillende spoorwegmaatschappijen en dat is met mijn Dalvrij Abonnement een lastige aangelegenheid althans wanneer je per se gratis wilt reizen en zo zit ik nou eenmaal in elkaar.
Zondagmorgen, de eerste trein, om 8.01 uur op weg naar Zwolle en om iets over 10 uur in Coevorden uitgestapt en in zonnig maar koud weer begonnen aan deze wandeling. De mensen die ik tegenkwam groetten allemaal vriendelijk; dat is toch wel heel leuk wanneer je in de plattelandsstreken bent; vriendelijke mensen; ook de jonge mensen groeten.
De wandeling was niet erg boeiend helaas; saai landschap, veel verharde paden en eindeloze paden door maisvelden die er nu nogal desolaat uitzien. Bij het verlaten van Drenthe, net als bij het betreden ervan ter hoogte van Rolde een enorm monument opgetrokken uit de typisch Drenthse reusachtige zwerfkeien. Daar maakte ik mijn eerste selfie, eigenlijk niet voor publicatie geschikt vanwege het onnozele gezicht - onnozeler nog dan gewoonlijk - dat ik in concentratie trok teneinde dit wonder te doen voltrekken.
Het werd geheel volgens de voorspelling geheel bewolkt en er waaide een guur windje; gelukkig had ik voor de zekerheid een fleecetrui meegenomen en die kon ik best hebben. Helaas had ik mijn muts in de fietstas achtergelaten. Maar eenmaal aangekomen in Hardenberg kwam de zon weer door. Ik nam het ervan en ging lekker op een bankje in de zon zitten; het was pas 14.00 uur dus lekker vroeg klaar met de wandeling. Tegenover het bankje waar ik zat zag ik een paaar bomen met welgeteld een veertigtal nesten met bijbehorende kraai-achtigen. Een herrie dat die met z'n allen maakten onder het heen en weer vliegen met nestmateriaal. "Dan heb ik de kijker niet voor niets de hele dag mee lopen sjouwen", bedacht ik mij en kon het gedoe in de bomen goed bekijken; het waren geen kraaien maar roeken zag ik; puntige snavel, hoog voorhoofd en een witte snavelbasis. Leuk om naar te kijken.
Op de terugweg e-mail en whatsapp gedaan met m'n nieuwe speeltje; toch wel handig want zo scheelt het me tijd en kost het me geen extra tijd thuis met de PC. Ben er toch wel tevreden mee dat ik er eentje heb aangeschaft; vriend Peter C. whatsappt maar ook met enkele anderen heb ik Whatsapp contact; het voordeel boven mailen ontgaat mij overigens want dat gaat ook prima met de ielepiel.
Thuisgekomen een snelle hap en vroeg naar bed. Ik wil morgen eigenlijk weer gaan wandelen met het beloofde mooie weer.

Geen opmerkingen: