04 maart 2017

En weer met de eerste trein


Het dal van de Drenthse Aa
Na die vergeefse poging van afgelopen maandag om de volgende etappe van het Pieterpad te doen wilde ik per se vandaag - gezien het mooie weer - alsnog een poging doen. Ik liet het afhangen van hoe laat ik wakker zou worden en dat was bij de tweede sanitaire stop om 5 uur. Lekker potje thee gezet en rustig en boterhammetje gegeten - heerlijk weer dat zelfgemaakte brood - kopje koffie en om half zeven de deur uit. Het begint al licht te worden om die tijd; merels en roodborstjes hoor je overal zingen; het feest van het voorjaar.
Met de eerste trein naar Zwolle; ik had voor m'n gevoel de hele trein voor mij alleen, zo weinig passagiers. Ook de intercity naar Groningen was rustig en de bus naar Zuidlaren, een dubbelgelede notabene daar zaten we met z'n vijven. En daar stond ik dan op de paardenmarkt om 9.50 uur.
Met de GPS als geleide was ik snel op weg. De aanloop was weer niet om over naar huis te schrijven; door stedelijk gebied en alles over verharde wegen. Pas toen het pad in het dal van de Drenthse Aa kwam werd het mooi en niet zo'n beetje mooi; gewoon een plaatje. Tot Gasteren was de wandeling echt heel bijzonder, zij het dat natuurbeheerders de stilte verscheurden met hun motorzagen; tja, alleen op die manier kun je een bepaald successiestadium in stand houden en zo werkt natuurbeheer nou eenmaal. Doen we ook in de Eilandspolder. Doe je dat niet, dan verruigt alles uiteindelijk tot bos.
Hunebed
Na Gasteren was het een bekend stuk; ik deed dit twee jaar geleden al met Korneel,wandelen over het Balloërveld, waar ik tijdens mijn militaire opleiding zelfs een veldoefening heb mogen beleven. In de verte het torentje van Rolde. Daar stopte de bus naar Assen. Zo rond half drie was ik in Assen; nog een keertje naar de Peredvishniki, de Russische schilders die met Ilya Repin als bekendste voorman heden een tentoonstelling hebben. Ik was er voor de tweede keer en heb alles nog eens uitgebreid bekeken en gefotografeerd. Op de terugweg lekker zitten lezen in de trein.

Geen opmerkingen: