27 maart 2017

Van Ommen naar Hellendoorn

Diepe dalen, gevormd in de ijstijd, 15.000 jaar geleden. Imposant landschap.
Huib en ik wandelen zo eens in de drie tot vijf weken met z'n tweetjes; meestal een etappe van het Groene Hart pad, maar ook wel eens een door Huib gekozen fantasiepad. Hij vroeg of ik er voor voelde om deze maandag of anders de dinsdag met hem een etappe van het Groene Hart pad te doen. Ik mailde hem terug dat ik nog twee heel aantrekkelijke etappes van het Pieterpad in de aanbieding had en wel van Ommen naar Hellendoorn/Nijverdal en de etappe van Nijverdal naar Holten. De eerste was de mooiste vond ik en Huib stemde ermee in. En zo liepen we vandaag van Ommen via Hellendoorn naar Nijverdal.
Een ons beiden bekende etappe, maar van een imposante schoonheid; geaccidenteerd met relatief scherpe dalen door het smelwater van de gletschers van 15.000 jaar geleden. De Lemelerberg, het gebied van de Vecht, het was prachtig en het weer liet ons ook niet in de steek.
Het was uiteindelijk 25 kilometer toen we station Nijverdal bereikten; keurig als gepland om tien voor zeven zodat we aansluiting hadden op de trein naar het Westen. In Zwolle namen we afscheid; was een fijne dag.
In de tussentijd had Roos mij via de ielepiel duidelijk gemaakt dat zij dinsdag, morgen dus wel met me aan de wandel wilde. Poeh, ik stelde voor om ook dan een etappe van het Pieterpad te doen, van Hardenberg naar Ommen. Ook een forse, maar de conditie laat het wellicht toe.

Geen opmerkingen: