02 maart 2017

Brugs beertje

Gezellig bij 't Brugs Beertje
Het was tegen de verwachting in opnieuw een droge dag vandaag; alle reden om een paar stadswandelingen te maken uit het boekje dat Roos had geleend van de bieb. Brugge is dan misschien niet zo groot, maar het is wel heel afwisselend met veel fraais aan bouwwerken uit het grijze verleden en dat niet alleen in het centrum maar ook daar omheen.
We begonnen in de wijk St Gillis, de wijk waarin ons hotel Jacobs was gelegen, vlakbij de kerk die een centrale plek heeft in de wijk. De Gist - en spiritusfabriek heeft hier een fabriek gehad die opviel door haar sociale houding, mij bekend grappig genoeg vanuit de HoVo cursus die ik het afgelopen seizoen heb gevolgd. De wandeling slingerde door de verschillende wijken in het noorden van Brugge; we kwamen bij de molen uit en daar was een leuke buurtkroeg waar we koffie hebben gedronken. Daarna gingen we weer verder; het bleef mooi weer en Roos was niet te houden.
Onderweg een straatje met een toepasselijke naam
Ik wilde gewoon een broodje eten en dat is vrijwel onmogelijk in zo'n toeristenstad. Wat aldaar een broodje wordt genoemd is in mijn ogen een opgepimpt bord met onderop een stuk(je) brood; ik wilde gewoon een stuk stokbrood met paté of met ham; nergens te krijgen. Ik kreeg er gewoon de pest over in, maar gelukkig in de Ezelstraat, hoek Zakske vonden we een soort délicatessenwinkel die vele soorten vleeswaar, kaas en ook belegde broodjes verkocht. En daar hebben we ons laten verwennen. Ik vond het direct allemaal weer leuk; kennelijk trek ha ha.
Roos had gelukkig ook trek in een biertje zo even na vieren en dus gingen we op zoek naar een gezellig kroegje. Ook dat viel niet mee; wel allemaal van die toeristengelegenheden, maar een Belgische buurtkroeg bleek nogal zeldzaam, maar we hebben een absolute topper gevonden: 't Brugs Beertje, een absolute aanrader. Er was nog een heel leuk tafeltje waar we terecht konden. Met de mensen naast ons, ook NL'ers en net zo praatgraag als ik, hadden we direct contact. Op zijn advies nam ik het lokale biertje met de naam Brugs Beertje, verrassend lekker. En een leuk sfeertje en klassieke muziek op de achtergrond. Kletus Dokter was de naam van onze buurman en we maakten een afspraak dat ik bij passeren van het restaurant waar hij werkzaam is en dat op de route van het Pieterpad ligt aldaar koffie kom drinken en eventueel een hapje ga eten.
Dit zochten we!
Na het bier gingen we naar restaurant De Passage en daar hebben we lekker gegeten; niet als Chez Léon, maar toch lekker en gezellig. En tot ons genoegen kwamen daar ook Kletus en zijn vrouw; zij hadden ons advies ter harte genomen. Wij hadden het overigens ook maar van horen zeggen.

Geen opmerkingen: