31 maart 2015

Wat is dat toch anders gelopen

De ramen liggen er al uit.
Bij vijfendertig jaar geleden streken Anneke en ik neer in Bilthoven; we werkten in Utrecht en hadden "iets" gezocht in de buurt en kregen eigenlijk vrij eenvoudig het huis waar we uiteindelijk langdurig zo prettig hebben gewoond; "de Hoflaan". In het begin gingen we wel eens een biertje doen zoals we dat in de Staringstraat in Amsterdam ook wel deden in het buurtcafé. Ik herinner me nog een gesprek met de toenmalige eigenaar van deze kroeg, op de hoek bij het station, het latere "Wijn en Spijslokaal". Hij wilde er hotelkamers in gaan inrichten en een restaurantje en niet alleen een drinklokaal.
Die hotelfunctie heeft het nooit gekregen maar de restaurantfunctie is uiteindelijk onder de formule van Wijn en Spijs tot een succes geworden. Ik heb het echt betreurd dat het pand en daarmee het Wijn en Spijslokaal moest verdwijnen.
Nog even en dan gaat ook dit tegen de vlakte
Tijdens de bouw van de tunnels onder het spoor hier bij het station heeft het pand nog een jaar als kantoor voor Heijmans gefunctioneerd. Maar de bouw bereikt haar eindpunt; Heijmans is nog slechts bezig met de afwerking. Binnenkort wordt het nieuwe station met de tunnel officieel geopend en gaat de oude reizigerstunnel dicht. Daarmee is ook definitief een eind gekomen aan het karakteristieke pand op het hoekje. Het ligt al bijna helemaal in puin.

Geen opmerkingen: