16 maart 2015

Wekeromse zand

Uitzicht op het Wekeromse Zand
Vorig wandelseizoen had ik al eens tevergeefs geprobeerd om op het  Wekeromse zand te gaan lopen, sterker nog, ik was al vertrokken in Lunteren om die reden. Maar ik had het toen niet gevonden. Maar vandaag had Roos e.e.a. wat grondiger voorbereid en via wandelnet.nl met mijn inlogcodes een wandeling bedacht, een deel van een streekpad, gemarkeerd met geel/rood dat liep van Lunteren naar Wolfheze. Het was een etappe van 25 kilometer; Roos heeft een hekel aan vertrek om 6.30 uur, maar vertrekken om 9.00 uur betekent bij 25 kilometer dat je dan wel erg lang op Wolfheze moet wachten met ons Dalvrij abonnement, tenzij je voor dit toch wel wat lange traject de volle mep wilt betalen. Dientengevolge vertrokken we om 10.00 uur en waren we om 11.00 uur in Lunteren (de overstap in Amersfoort is wel erg ruim; je ziet de stoptrein richting Lunteren nog juist vertrekken wanneer je aankomt op perron 2).
Wekeromse zand
Bij restaurant De Lunterse Boer een heerlijke kop chocolademelk met Apfelstrudl en weer verder met dit prachtige weer en een mooie, rustige omgeving. Tot mijn verrassing kwamen we na enige uren bij het Wekeromse Zand; nog mooier dan het Hulshorster zand vond ik, maar wel veel kleiner. Zowel de boomleeuwerik die ik net had leren kennen dankzij Cyria als de veldleeuwerik en natuurlijk de mezen en vinken. Ook kwamen we door het natuurgebied Planken Wambuis. Uiteindelijk kwamen we tegen half zeven uitgevloerd aan op station Wolfheze.

PS Achteraf hoorde ik dat de veldleeuwerik hier niets te zoeken heeft en dat ik waarschijnlijk de grasmus heb gehoord. Nou ja, moet nog veel leren.

Geen opmerkingen: