06 maart 2015

Een verrekijker voor Gijs

Begin van een leuke hobby?
Alweer vroeg op pad vandaag. Dochter Arja was een avond uit geweest met haar moeder en bleef daar slapen. Ze had mij gevraagd of ik op kleindochter Evi wilde passen. En natuurlijk wilde ik dat best. Zou een hele krachtproef worden in m'n eentje want Roos was verhinderd hoewel ze graag mee zou zijn gegaan; best gezellig zo'n dagje met de kleine meid.
Om kwart voor acht was ik al present en meldde ik mij bij Walter die Gijs naar school moest brengen en natuurlijk zelf moest werken. Ik had voor Gijs een Nikon verrekijker gekocht want hij wilde er graag eentje. "Jong geleerd, oud gedaan", dacht ik. Wellicht het begin van een leuke hobby: vogels kijken. Inmiddels weet ik zelf hoe leuk dat is en hoe jonger je begint hoe leuker!
Nog even "damespaard" voordat hij naar school ging en toen begon de oppas. Eerst boekjes kijken; voorlezen is er nauwelijks bij. Ik had een boekje voor haar meegenomen over egeltjes en daar kon ze wel wat aandacht voor opbrengen. Roos had een plastic roze geschenkje, een soort pennenbakje voor haar meegegeven (Evi is gek op roze) en daar haalde ze vakkundig de twee plakkertjes af. Had ik ook al tevergeefs geprobeerd, maar zij kreeg het zo voor elkaar met die kleine garnalevingertjes. Daarna speelde ze wat met het speelgoed. Arja belde hoe het allemaal ging; ze had lekker uit kunnen slapen. Daarna in de tuin spelen en toen naar bedje. In die tussentijd maakte ik het me gemakkelijk op de bank en heb wat bij liggen tukken met het alarm van m'n telefoon aan voor de zekerheid.
Slapend met z'n verrekijker. Lief hè
Toen ik haar uit bed haalde rook ik het al en moest ik een meer dan 25 jaar niet meer vertoond huzarenstukje klaren, maar met voortreffelijk resultaat kon ik dochterlief trots melden. De routine zit er nog een beetje in merkte ik, maar ze was met haar twee jaartjes ook wel heel gezeglijk hoor.
Het was gezellig en zo tegen half drie vertrok ik weer tevreden naar huis. Nog even naar de markt vis en oesters kopen en toen naar de flat.
En nu kreeg ik net een leuke foto van Arja van Gijs met de verrekijker. Toen hij uit school kwam had hij er direct naar gevraagd. Doet me veel genoegen!
En zojuist kreeg ik nog een nagekomen berichtje dat hij met verrekijker en al in bed ligt. Een passend kado, doet m'n opa-hart goed.

Geen opmerkingen: