09 maart 2015

Wat een gekrakeel gaf dat

NL kende tot dusver slechts en tweetal kerncentrales: Dodewaard en Borssele, beide gevestigd in zeer dunbevolkte delen van het land. Eerlijk gezegd heeft het lang geduurd voordat ik zelfs maar een idee had waar deze plaatsen liggen. Bij een bridgeweekend in Wageningen in hotel Nol in 't Bos was ik voor het eerst in Dodewaard, dat wil zeggen bij het station Hemmen-Dodewaard, gelegen aan het oude Betuwlijntje.
Het transporteren van de uitgewerkte brandstofstaven ging destijds via dit spoortje; ik herinner me nog goed wat een gekrakeel dat gaf; lieden ketenden zich vast aan het hek van de atoomcentrale om te voorkomen dat het transport plaats zou gaan vinden. Vind die maatschappelijke betrokkenheid nog maar eens in deze tijd.
En toen we daar onlangs weer waren moest en zou ik van Roos een fotootje maken van het stationsgebouw met opschrift, overigens niet vanwege de atoomcentrale maar gewoon omdat het zo'n schattig gebouwtje is.
Aangezien we op de wandeling geen enkel bankje meer tegen kwamen hadden we besloten om juist op het perron van dit stationnetje te gaan lunchen; ik vind het namelijk erg belangrijk dat je je eten met aandacht verorbert en daarbij bij voorkeur even gaat zitten. Nu nog een keer de trein nemen naar Dodewaard centraal.

Geen opmerkingen: