25 maart 2015

Recept van Melle

Peulvruchten in een buurtwinkeltje in Bilbao
Inmiddels ken ik Melle G. al zo'n jaar of zeven. Toen ik nog maar net op mezelf woonde kwam hij bij me langs om mij in te wijden in Twitter en andere social media weet ik nog. We kenden elkaar van Slowfood en het is vooral het lekker eten dat ons sindsdien bindt, zij het vooral op de afstand van de social media.
Melle schrijft vrijwel dagelijks in zijn facebook pagina een recept en illustreert dat dan met schitterende foto's; het water loopt je dan als kijker in de mond. Afgelopen week had hij een recept dat me nogal aansprak omdat het langs de lijnen liep volgens welke ik ook graag regelmatig mijn dagelijks maal bereid; met uien, knoflook, rode peper en natuurlijk bonen, kortom een flatonisch recept, mijn voorkeur.
Melle maakte het met zgn. heilige boontjes; had ik nog nooit van gehoord. Ik gebruikte kleine, donkere boontjes die ik bij ons bezoek in Bilbao had ingeslagen.
Foto van het gerecht van Melle met de heilige boontjes
In Spanje en Italiƫ kun je tal van soorten bonen in de winkels kopen, terwijl bij onze AH slechts enkele doosjes bruine bonen staan en in de winter spliterwten. De meeste mensen lusten geen bonen krijg ik de indruk of ze kopen bonen in een pot voorgekookt. Maar even een nacht voorweken en dan een uur koken vind ik toch het lekkerste.
Uien bakken in wat olijfolie met knoflook en wat sambal. Ik heb er wat worst van wild zwijn en hert doorheen gesneden en meegebakken en tot slot de voorgekookte bonen. Het was zo lekker dat ik me moest beheersen om niet de hele pan leeg te eten.
Bijgevoegd de prachtige foto van het gerecht van Melle, gecopieerd van zijn Facebookpagina; ere wie ere toekomt!

1 opmerking:

Kees de Boon zei

Wat leuk dat je een linkje hebt opgenomen naar m'n uitleg over heilige boontjes. Tnx!