Peulvruchten in een buurtwinkeltje in Bilbao |
Melle schrijft vrijwel dagelijks in zijn facebook pagina een recept en illustreert dat dan met schitterende foto's; het water loopt je dan als kijker in de mond. Afgelopen week had hij een recept dat me nogal aansprak omdat het langs de lijnen liep volgens welke ik ook graag regelmatig mijn dagelijks maal bereid; met uien, knoflook, rode peper en natuurlijk bonen, kortom een flatonisch recept, mijn voorkeur.
Melle maakte het met zgn. heilige boontjes; had ik nog nooit van gehoord. Ik gebruikte kleine, donkere boontjes die ik bij ons bezoek in Bilbao had ingeslagen.
Foto van het gerecht van Melle met de heilige boontjes |
Uien bakken in wat olijfolie met knoflook en wat sambal. Ik heb er wat worst van wild zwijn en hert doorheen gesneden en meegebakken en tot slot de voorgekookte bonen. Het was zo lekker dat ik me moest beheersen om niet de hele pan leeg te eten.
Bijgevoegd de prachtige foto van het gerecht van Melle, gecopieerd van zijn Facebookpagina; ere wie ere toekomt!
1 opmerking:
Wat leuk dat je een linkje hebt opgenomen naar m'n uitleg over heilige boontjes. Tnx!
Een reactie posten