17 maart 2015

Echt museum weer?!

Chagall in Den Bosch
Het was vandaag schitterend weer; 'smiddags was het gewoon zomer; zo na een lange winter echt weer om eens lekker te gaan zonnen bij de fitness na een sauna opwarming. Dat is er niet van gekomen want ik had vandaag met vriend Peter C. afgesproken voor een stadswandeling en museumbezoek in Den Bosch.
We ontmoetten elkaar in de Intercity en hebben maar direct een plek gezocht in de niet-stilte coupƩ want we kunnen er wat van; zo'n dag moeten we altijd flink bijpraten tussen het bekijken door. Eerst maar op een terrasje in de zon met een Bossche bol en een kop koffie en daarna door de stad gekuierd op weg naar de twee musea aldaar. Het was me niet helemaal duidelijk of Peter naar het museum wilde vanwege de architectuur van het gebouw of vanwege de tentoonstellingen; het gebouw was een fraaie integratie van oud en nieuw; de naam van de architect is me ontschoten, maar die hoor ik nog wel van Peter. De in de nieuwbouw gerealiseerde tentoonstellingsruimten vond ik imposant; verrassende ruimten met een adequate verlichting door zon- en kunstlicht; geen schittering in de tentoon gestelde werken. Als gebruikelijk was ik al snel mijn richtingsgevoel kwijt en ben dan altijd verrast hoe Peter zich direct weet te oriƫnteren. Al snel zaten we op het terras van het museumrestaurant in de zon. Die scheen tot mijn genoegen warm op mijn kalend hoofd; echt zomers gevoel.
Toen nog even snel door het stedelijk museum met een merkwaardige TT waar we snel mee klaar waren en toen was de dag alweer om. Op het station namen we afscheid; gezellig daggie als altijd!

Geen opmerkingen: