06 mei 2015

Toen vloog de ooievaar over

De ooievaar heeft zijn vrachtje afgeleverd
Vanmorgen ging de wekker om 5.40 uur; ik mocht mee met Herman en Ruud en de mensen van de vogelreis naar het klauwierenlaantje voor de ochtendexcursie. Leuk om weer mee te maken. We speurden naar klauwieren en andere vogels; de maskerklauwier liet zich zien, maar ook de rouwmees en zelfs een stel eekhoorns; in de verte hoorden we twee hoppen. Imposant om de zon op te zien komen; de lucht zat vol met insecten; geen wonder dat er zoveel vogels zijn op Lesbos; daar is veel te eten voor de insecteneters. Al wandelend sprak ik met Ruud over het derde kleinkind dat een dezer dagen geboren zou worden, niet wetende dat Arja op dat moment aan het bevallen was. Na het ontbijt gingen Roos en ik aan de wandel met de GSM in de aanslag, want we verwachtten natuurlijk een telefoontje en dan moet je als "vader van de moeder" gewoon paraat staan. 
Met dochter Arja aan de telefoon bij het beekje van Skala Kalloni.
Haar zoon is geboren: 4400 gram.
En ja hoor, om 11.00 uur lokale tijd ging dan de telefoon; Arja; de bevalling was achter de rug; een stevige baby van 4400 gram, oftewel bijna 9 pond, een reus! Ik ben trots op mijn dochter. De naam van de boreling wilde ze nog niet vertellen; de eersten die dat te horen zouden gaan krijgen zijn Gijs en Evi. Wat een ontzettend leuke gedachte om het zo te doen.
Heel symbolisch vloog er nadat ik de telefoon had "neergelegd" een ooievaar over; alsof hij zijn vrachtje had afgegeven.
Later in de middag kreeg ik een mailtje met een foto van het kereltje en zijn naam. Het is niet aan mij om die naam nu wereldkundig te maken. Dat laat ik graag aan Arja en Walter over. Gefeliciteerd met jullie nieuwe kindje.
Foto van de ooievaar is afkomstig van deze site

Geen opmerkingen: