10 mei 2015

Hoezo klauwierenlaantje?

Mijn favoriete vogelm de zwartkopgors. We hebben er veel
van gezien en gehoord.
Net als de vorige twee jaren dat ik met de SNP vogelreis mee was mocht ik van Herman 'smorgens vroeg mee op de ochtend excursie. Vandaag was dat naar "het klauwierenlaantje", net als vorige week. Eigenlijk had ik geen idee waar dat beroemde laantje met zijn beekje en aan het eind zijn klassieke brug zich bevond; ook vorige week had ik niet goed opgelet. Dus vandaag maar eens met de GPS een waypoint vastleggen. Het was in de buurt van Pareshkevi zag ik. Zagen we vorige week nog wel enkele klauwierensoorten daar was het vandaag, koud en winderig niet veel zaaks; slechts een enkele roodkopklauwier kwam in het vizier naast een paar rouwmezen. Weer vlot terug naar het hotel.
Limonos klooster vanuit de verte. Hebben we heerlijk
zitten lunchen en uitrusten
Roos en ik hadden voor vandaag het plan om naar het Limonos klooster te gaan, te voet uiteraard. Dan kom je ook langs "het Metochi meertje", eveneens een plaats die met de ochtendexcursies wordt bezocht; we verrasten een woudaap, een klein soort reiger voor de niet-vogeldeskundige, die zich snel terugtrok in het struweel; maar wij hadden hem duidelijk gezien: een mannetje!
Verder zagen we de VVV-dodaars en enkele grauwe reigers. Door naar het wandelpaadje naar het limonosklooster en daar zagen we toch een stel klauwieren. De maskerklauwier, die er echt voor ging zitten, de roodkop enkele keren en de blonde tapuit, de grauwe klauwier, we werden er helemaal blij van. Dit is ook een klauwierenlaantje, maar wel met meer succes!
Fijn plekje op het terras van het Limonosklooster
Onderweg kwamen we nog Arjan en Josje tegen die we ook bij het buidelmeesnest hadden ontmoet en we raakten in gesprek over muziek en over bridge; OSM zal ik maar zeggen; 'savonds heb ik hen het boekje over het Biedermeier systeem gestuurd per e-mail. Terug in het hotel natuurlijk even van de zon en het zembad genoten en 'savonds weer heerlijk gegeten bij restaurant Ambrosia; fantastische kwaliteit: echt Slowfood.




Geen opmerkingen: