12 mei 2015

Een bijzondere verjaardag

Afscheid van hotel Pasiphae; uitzicht vanaf het balkonnetje
Eigenlijk had ik dit Bloggie de naam "Bepaald niet vergeten" o.i.d. willen geven; mijn vrienden en familie hebben mij bepaald niet vergeten op mijn 67e verjaardag; vriend Dick was de eerste met een mailtje en Coby dB, mijn eerste hoofdanaliste met een uitvoerige mail met felicitatie. Het begon 'savonds al met een lief SMSje van dochter Joke zo voor het slapen gaan. En 'smorgens, ik had m'n ogen nog nauwelijks open of ik kreeg een felicitatie van Roos en zelfs een toepasselijk geschenk: de biografie van Patrick Leigh Fermor.
Het was tevens onze laatste ochtend op Lesbos; tas inpakken en naar het ontbijt. Nog een SMS van vriend Peter C. en met de bus naar het vliegveld. Onderweg zag ik uiteindelijk toch nog een vlucht van de witvleugelsterns, een schitterend gezicht zo op de valreep. Inchecken en nog even een kop koffie gedronken in het restaurant verderop langs de zeeweg. Vlak voordat we in zouden stappen nog een SMS van zoon Peter; ik word niet vergeten hoor; doet me goed.
Gijs en Evi lief aan het spelen aan tafel
Eenmaal aangekomen op Schiphol meteen door naar den Haag om de nieuwe telg te gaan aanschouwen. We begroetten Walter, Gijs en Arja; ze zag er prima uit; stoere dochter hoor. Evi lag te slapen en ik dacht dat Sjoerd dus nog niet gezien kon worden omdat hij in de zelfde ruimte zijn wiegje heeft. De kraamverzorgster liep echter naar de box want daar lag de boreling stil te slapen tot onze verbazing. Had ik helemaal niet gezien; zo'n "grote" pas geboren baby is ook nog maar heel erg klein. Hij lag daar zo lief tussen de warme lappen; oogjes gesloten met zo'n leuk zuigelingenmondje; schattig om te zien hoor; m'n hart smolt er van.
Gijs was helemaal opgewonden want er was taart. Hadden die lieve kinderen van me aan mijn verjaardag gedacht; er werd voor mij gezongen; ik was er geroerd van; het is wel een heel bijzonder verjaardagsjaar voor me dit jaar 2015!
Eerste kennismaking met m'n kleinzoon Sjoerd
De kleinde Sjoerd werd wakker, kreeg zijn maal en mocht daarna bij mij en bij Roos op de arm; vind ik een bijzonder moment; zo'n beginnend mensje, onbekend met alles en een heel leven voor zich. Dat zijn dan mijn overpeinzingen bij zo'n allereerste ontmoeting met een kleinkind; voelt goed als opa.
We namen afscheid; we waren veel langer gebleven dan eigenlijk "mag" bij een kraamvisite, maar Arja noch Walter vonden dat een bezwaar, integendeel merkten we.
Roos en ik hebben vervolgens nog een hap(je) gegeten bij toko Menteng in Voorburg (Franse Kerkstraat 12, een heuse aanrader) en door naar huis.
Eenmaal thuis gekomen nog even gecomploeterd; m'n facebook pagina vol met felicitaties; e-mails van m'n vrienden met felicitaties. In de brievenbus een echte felicitatiekaart van Lien; dank daarvoor! Het geeft me een bijzonder gevoel zo warm ondergedompeld te zijn.
Witvleugelstern. Foto Hans van Zummeren met toestemming
geplaatst

Geen opmerkingen: