15 mei 2015

Net zo'n mooie voorjaarsdag

De foto van de Hoflaan valt een beetje tegen door
de tegenlichtopname. Geloof me dat de laan
in voorjaarstooi was gehuld
Gisteren had ik met vriend Peter C. afgesproken om een stadswandeling door Dordrecht te maken. Rustig met de fiets richting station; ik had alle tijd en besloot om via de Hoflaan naar het centrum te fietsen. De Soestdijkseweg overgestoken en daar frappeerde me het direct dat de Hoflaan er net zo uitzag als 36 jaar geleden toen Anneke en ik er voor het eerst kwamen.
We logeerden toen bij een collega van het huisartsenlaboratorium die 2 weken met vakantie was; wij pasten op haar huis in Utrecht; kwam goed uit want dan hoefden we niet heen en weer van Amsterdam te rijden en we konden in die tussentijd proberen om een andere woning in de regio Utrecht te vinden. Anneke had een advertentie gezet in een Utrechtse krant voor spoed en eventueel tijdelijk. Ik weet nog dat we op zondagmorgen vroeg werden gebeld en dat er iemand was die voor een (voor ons destijds) zeer aannemelijk bedrag een huis te huur had en wel overname vroeg, eveneens voor een aannemelijk bedrag.
Hier hebben we 28 jaar gewoond: Huize Ter Horne
Alleen moest de verhuurder ermee accoord gaan. We gingen die zelfde middag nog kijken en dat was in de Hoflaan in Bilthoven. We wisten niet wat we zagen toen we die prachtige laan zagen met bomen in lentetooi; we waren amsterdammers en hadden nog nooit in zo'n mooie omgeving gewoond. Welnu, het is allemaal zo goed verlopen dat we uiteindelijk een kleine dertig jaar in de Hoflaan hebben gewoond met veel plezier; de kinderen zijn daar geboren en groot geworden.
Daar moest ik aan denken toen ik de laan in fietste en heb er direct een foto van gemaakt.
Scan van een oude dia, gemaakt in de zomer van
1980 met m'n vader en moeder op de koffie in de tuin

Geen opmerkingen: