18 april 2015

Philips lacht zich helemaal rot?!

2 Philips LED lampen a raison van 23 euro bij het Kruidvar?!
Deze week ging de ouwe gloeilamp in m'n WC kapot; zat er al minstens 8 jaar, nog van de vorige bewoners, want ik had er nog nooit een nieuwe in hoeven te draaien. Ik zag dat hij vol vuiligheid zat, want gereinigd had ik hem ook niet eerder.
Toevallig had ik deze week bij de aankoop van een stel onvolprezen tandenborstels bij "het Kruidvat" gezien dat daar ook van die moderne LED lampen verkocht werden; sinds enkele jaren verplichte aankoop omdat gloeilampen verboden zijn door een regeringsbesluit. En nu was ik voor 2 van die lampen, houd je vast, 23 euro kwijt, en dat bij "het Kruidvat", een zaak die bekend staat om haar lage prijzen; wèl twee echte Philips lampen!
Dat regeringsbesluit is vast en zeker het gevolg van een lobby circuit, want wat maakt dat kleine deel van het licht nou uit op die enorme hoeveelheid energie die fabrieken en huishoudens verbruiken; ik denk aan wasdrogers e.d. enorme energieslorpers. Maar Philips heeft haar "lichtsectie" in ieder geval nog een tijdje boven water weten te houden op die manier.

Geen opmerkingen: