08 april 2015

Ga nog eens wat zoeken jongens!

Ontbijttentje Spiros in Agiasos (met  WiFi!)
Vandaag weer zo’n heerlijke dag gehad! Hadden we gisteren gehoord dat Jan hier op Lesbos “Jannis” genoemd wordt, daar begroetten we hem ook zo op het parkeerterrein van ons verblijfsdorp; vandaag weer een orchideeëndag. Ach, die orchideeën zijn nou niet zo zeer “mijn ding”, maar het is wel ontzettend leuk om wat bij te leren en om zo de hele dag “druk bezig” te zijn met het bezoeken van allerlei veldjes waar al dan niet sprake is van deze bijzondere bloeiende planten. Maar helaas, van bloeien was zeker niet altijd sprake. Jan reed ons eerst langs veldjes waar hij in voorgaande jaren allerlei orchissen en ophrissen had zien staan, maar in het begin vonden we slechts rozetjes, de beginstadia van de orchideeën die nog in bloei moesten komen. Het was wat teleurstellend en Jan moest ons telkens verzekeren dat ze hier wel stonden, maar dat we te vroeg waren en/of dat het te koud was (geweest). Maar hij beloofde ons velden waarvan hij zeker wist dat er e.e.a. stond.
Hele velden vol orchideeën; Jan had niets te veel beloofd
Had ik op onze eerste excursiedag al gemerkt dat Jan er nauwelijks aan gewend was dat de deelnemers zelfstandig de orchissen konden benoemen en opsporen en er wat ongemakkelijk onder was - tenslotte zijn Ab en Dick behoorlijk deskundig op dit gebied - daar reageerde hij nu heel geestig op het zelfstandig struingedrag van de heren: “jongens, ga nog eens wat zoeken”, riep hij hen toe, mijn lachlust stimulerend. Mooie titel voor de blog van vandaag bedacht ik mij, waarvan acte.
Het was weer een heel geanimeerde dag die we besloten met een gezamenlijke maaltijd bij het restaurant van onze eerste dag hier in Agiasos en dat beviel uitstekend, niet in de laatste plaats omdat Jan(nis) als halve Griek precies wist wat we het beste konden bestellen.

Geen opmerkingen: