23 april 2015

Grieken lopen niet

Een schaamteloos groot stuk taart op het terras
Nou, wij wel; we lopen ons helemaal suf hier in de omgeving van Sougia. Vanmorgen eerst maar eens koffie gedronken op een terrasje. Het viel mij op dat een Griek zijn brommer gebruikte voor een rit van nog geen 100 meter; Sougia is zo klein dat je voor lokaal transport echt geen gemotoriseerd voertuig nodig hebt; de benenwagen voldoet prima. Maar een Griek loopt niet, aldus verzekerde Jan de orchideeƫnman mij onlangs; hij woonde al ruim 12 jaar op Lesbos en kende de Griekse gewoontes. Vroeger liet men zich door een ezel vervoeren en tegenwoordig door een auto of brommer.
Wij gingen na de koffie maar weer eens een kloof doen; de opgang naar Lissos maar dan verder door de kloof. We wilden proberen om de uitgang te vinden van deze kloof bij de grote weg. Toen we uiteindelijk de kloof verlieten, hoog boven op een vlakte, bleek het pad nog veel verder te lopen. Ik wilde mijn GPS maar eens consulteren om te kijken of die grote weg nog ver weg was, maar helaas, deze zat in een tas op de kamer. Nou ja, dan maar terug zo besloten wij. Aangenaam moe en rozig door het wandelen en de zon kwamen we weer aan in Sougia. Er stonden, heel aardig van de beheerders cakejes op onze kamer; en we eten al te veel. Had ik mij voorgenomen om wat af te vallen hier door veel te lopen, daar wordt dat effect teniet gedaan door al het lekkere eten; tot nu toe had ik iedere avond eigenlijk te veel gegeten en kwam ik overvol van tafel.
Maar vanavond hebben we ons ingehouden en ons beperkt tot een hoofdgerecht; het nagerecht krijg je hier altijd als je om de rekening hebt gevraagd en dan van het huis. We hadden afgezien van de raki, die je ook altijd van het huis krijgt en gingen nu tevreden naar huis zonder al te volle pens.
Was weer een fijne dag!

Geen opmerkingen: