29 april 2015

Melk uit de automaat

Deze stier is voor het vlees en zal de Pinksteren niet overleven
De zon scheen veelbelovend door het raam van de slaapkamer van de Kirschenfee hier in Attenhausen; weeronline beloofde een 9! Het zou een heerlijke wandeldag worden. We namen uitgebreid afscheid van Marcus en Peggy en gingen op weg. Eerst langs de boerderij van "de buren" om melk te tappen. Uit een automaat kon je met muntgeld heerlijke volle boerenmelk tappen; ik vulde één van mijn waterflesjes en nam alvast een paar slokken; smaakte heel goed. De vriendelijke boer vond het wel leuk om een praatje met ons te maken en al snel kwam het gesprek op de koeien. We mochten uiteraard het vee bewonderen; mooie koeien van een Zwitsers ras stonden er in een kleine loopstal; er stond ook een jonge stier in de stal die voor de voortplanting moest zorgdragen. Ik groette de bofkont; bij een andere boer hadden we een stal gezien waar een zestigtal stieren stonden te vreten louter voor de vleesproductie en deze stond er slechts te wachten tot één van de dames hem nodig had; wat een verschil.
Deze bofkont is voor de dames en wordt voorlopig niet
geslacht als hij een goed karakter heeft, aldus de boer.
We gingen op weg; Roos had de route voortreffelijk uitgestippeld; we liepen op haar uitgeprinte kaart door de zon. Het landschap was prachtig, veel afwisselender dan gisteren. De Allgau is een fijn wandelgebied; de paden zijn uitstekend gemarkeerd. Onderweg zagen we ook tal van vogels, naar we dachten de gekraagde roodstaart, de rode wouw, de grijze roodstaart, buizerd en tal van normale als mussen, spreeuwen en mezen. Genieten dus met de mini-Swarovski.
Langs en over watertjes, dwars door de velden en uiteindelijk in Ottobeuren met haar uit de verte zo prachtige kerk met dubbele toren. Op het helaas door auto's gedomineerde marktplein een overheerlijk "dunkeles Bier" gedronken en tot slot naar het hotel. Een prachtig hotel, voormalig Kurhotel, nu gewoon een fijn chique hotel. Lekker gegeten en vroeg naar bed.

Geen opmerkingen: