31 oktober 2014

Herfstkleuren

Prachtig rood gekleurde bladeren van de braamstruik, overigens
in de Eifel in de buurt van Gerolstein
Dat was een makkie vanmorgen; ik had met Huib afgesproken voor een gezamenlijke wandeling; hij wilde graag van de herfstkleuren genieten en stelde voor om op de Utrechtse Heuvelrug te gaan wandelen; een thuiswedstrijd voor mij dus. Pas om 10.15 hoefde ik de trein naar Baarn te nemen waar twee minuten na aankomst ook de trein van Huib binnenliep. Huib excuseerde zich namens NS voor de minuut vertraging.
Het was weer ongehoord mooi weer voor de tijd van het jaar. Een beetje onwennig liepen we zonder GPS maar ook zonder problemen door de bossen van Baarn via het terrein met de naam "De Stulp" richting Lage Vuursche en van daaruit naar station Soest Zuid. Het viel wat kort uit; echt zo'n zondagmiddag wandelingetje van 15 kilometer maar we besloten om er toch maar een eind aan te maken en niet door te lopen naar Amersfoort.
Foto van 18 jaar geleden bij Jünkerath genomen
Onderweg spraken we onder andere over het rapport van het Sociaal Plan bureau over de tweedeling in de maatschappij. De dertigvoudige toename van het percentage hoogopgeleiden van 1 naar 30 procent die overigens ongemerkt aan ons voorbij is getrokken maar die kennelijk voor die tweedeling heeft zorg gedragen. We kwamen bij de passage door Soest een ijverige man tegen die zijn auto stond te wassen. Huib vertelde mij dat in sommige gemeenten het wassen van auto's voor de deur niet meer is toegestaan vanwege het milieu effect van het vervuilde water, waarop ik mijn verbazing erover uitsprak dat je wel alle viezigheid vrij in de atmosfeer mag lozen. Denk maar aan de recente terugkeer van de vieze tweetact motoren in scooters en zelfs in die kleine auto's met geel nummerbordje.
Op station Bilthoven namen we afscheid; ik ging direct door naar de fitness voor een lekkere sauna met Roos en we lagen zelfs nog heel even in het zonnetje. Ik nodigde haar uit om vanavond bij me te komen eten. Na het eten zijn we nog even naar WVT geweest, naar de jaarlijkse bazar waar onder het motto: "Bilthoven koopt elkaars ouwe rommel" van allerlei voor een habbekrats te koop wordt aangeboden. De buurtorganisatie probeert op deze manier extra financiële middelen te vergaren. We waren gisteren ook al geweest. Deze keer heb ik zelfs ongeneerd in de oude kleren staan graaien en heb er een aantal truien gescoord, maar uiteraard ook wat keukengerei en een paar schemerlampjes. Vind ik leuk.

Geen opmerkingen: