09 oktober 2014

Rondje Oost Groningen

Regenverwachting voor vandaag. Foto uit de Metro
Eigenlijk zouden Roos en ik vandaag naar Zuid Limburg gaan maar het weerbericht voorspelde voor die streek regenachtig weer; weeronline gaf het weer een 5. Daarentegen kreeg het weer in Groningen een 8; voor mij reden om niet naar Zuid Limburg te willen maar vogels te gaan kijken langs de Dollard en te genieten van de stilte en de verten aldaar. Limburg gaan we zaterdag doen; naar de Bellet om appels te plukken als die er nog zijn tenminste; vindt Roos ook leuk.
In de Metro stond een kaartje met de regenverwachting voor vandaag; alleen noord-oost Groninge, preceis het gebied waar ik heen zou gaan was naar verwachting regenvrij! Achteraf bleek het overigens een fraaie dag te gaan worden ook hier in Utrecht.
De wandeling vanuit Nieuweschans heb ik nu al drie jaar achtereen een keer gemaakt; een merkwaardig grootschalig landschap, stil, heel weinig mensen en auto's, enorme landerijen, buitendijks gebied; aan de overkant het Duitse deel van de Dollard ligt een grote haven; aan de NLse kant is het natuurgebied met grote aantallen ganzen in deze tijd. Het waaide hard zoals altijd in Groningen; buurman Tom zei altijd dat je een extra hemd moest aantrekken als je naar Groningen ging vanwege de wind; het waait er inderdaad altijd.
Het rondje is me intussen helemaal bekend en ik liep het binnen 5 uur zonder pauzeren. In de stoptrein naar Groningen heb ik geprobeerd om nog wat verder te komen in "de ontdekking van de hemel" van Mülisch, maar ik viel gewoon in slaap door de rozigheid van de wandeling en het slaaptekort door het vroege opstaan twee dagen achtereen.
Maar in de Intercity heb ik weer volop genoten van "ons Harry"; weergaloos boek dat ik nu bij tweede lezing nog meer apprecieer door mijn toegenomen kennis op diverse wat culturele gebieden; leuk hoor.

Geen opmerkingen: