06 oktober 2014

Langs het Zwarte water

Een ouderwetse krul in Genemuiden
Eindelijk durf ik het wel in m'n blog te zetten: ik ben bezig aan een wandelmarathon om af te vallen; FDH de befaamde combinatie van weinig eten i.c.m. veel bewegen. Vandaar al die wandelactiviteit van de laatste week. Sinds we terug zijn uit Sougia heb ik heel veel gewandeld en zeer matig gegeten en ik ben al enkele kilo's kwijt en voel me er heerlijk bij.
Vandaag was voor mij toch wel een bijzondere dag; het was precies 45 jaar geleden dat ik met Lien in het huwelijk trad, een bijzonder fraaie (na)zomerdag in 1969, één van de mooiste zomers van de vorige eeuw. En ook vandaag was het een mooie nazomerdag, misschien minder dan vorige week en een stuk kouder, maar met een lange onderbroek en een extra overhemd was het heerlijk wandelweer.
De etappe van vandaag was van Genemuiden, de stad van de Genemuider matten, wie weet het nog?, naar Kampen. Om 5.00 uur opgestaan, om 6.30 de trein en om 8.30 stond ik in Genemuiden. Het laatste uur in de bus en de thee begon me behoorlijk op te spelen. Wat benauwd liep ik door het stadje, maar daar stond nog zo'n ouderwetse "krul", een urinoir voor heren.
Het Zwarte water
Deze etappe liep ik in 1986 met een oude schoolvriend Paul vdD, geruime tijd geleden dus; was destijds een leuek landelijke route weet ik nog. En ook nu vond ik het een prettig traject ondanks dat de route ingrijpend was verlegd; ze liep langs het Zwarte water en verder over de oude zeedijk van de Zuiderzee. Tal van watervogels.
Ruim op tijd in Kampen en tegen vieren was ik al weer thuis. Nog even lekker in de sauna van Sportcity en thee gedronken bij Roos. Fijne dag geweest! Morgen thuis blijven en bonen plukken in de tuin van Theo want er is onrustig herfstweer voorspeld.

Geen opmerkingen: