26 oktober 2014

Afscheid nemen van Koblenz

Opschrift beeld op Deutsches Eck
De wintertijd was vannacht weer ingegaan; lekker een uurtje later opstaan. En omdat we vandaag toch alleen maar zouden gaan reizen hebben we er nog een uurtje aan vast geknoopt, maar toen eropuit. Het was ongelooflijk mooi weer; Koblenz ligt natuurlijk een stuk zuidelijker dan NL, maar toch?! Het was heerlijk om op een bankje langs de Rijn te zitten in het zonnetje en de schepen voorbij te zien varen. We hebben dat zo een uurtje aangezien en hebben vervolgens Wildschweinragout mit Rotkohl und Preiselbeeren compote und Spetzle gegessen. Heerlijk onvervalste Duitse maaltijd met een goed glas Duitse rotwein erbij in een Weinstube.
Roos had via NS internationaal een onwaarschijnlijk voordelige terugreis geboekt; met de Intercity naar Düsseldorf, stoptrein naar Venlo en dan op onze eigen abonnementen naar huis. Liep als een speer.
Traditioneel onze vakantie afgerond met een loempia die we bij Wah Nam per telefoon bestelden. De vorige keer had ik het nummer in de GSM opgenomen. Ze stonden al klaar toen we bij het restaurant aan kwamen.

Ik heb de vieze spullen nog in de was gedaan en even uitgezocht hoe ik morgen de volgende etappe van het Zuiderzeepad ga doen; het belooft mooi weer te worden; weeronline geeft het weer in Vollenhove een 8! Door de wintertijd is het ook wat vroeger licht dus ik ga met de trein van 6.00 uur. Ben benieuwd, het wordt een etappe door de Weerribben.

Geen opmerkingen: