16 oktober 2014

Bredero's

Ras: Brederode
Vandaag naar Vlist, naar Anneke en haar man Carlos. Zij hebben in deze prachtige omgeving een huis laten bouwen; een paleis volgens de kinderen en dat moest ik toch eens komen bewonderen. De aanleiding was een videootje van enkele minuten dat ik van mijn broer Jan had gekregen; was opgenomen bij de derde verjaardag van Arja, dus alweer 25 jaar geleden. Leuk om de kinderen zo klein te kunnen zien. Anneke had voor mij een video die was geproduceerd van onze oude 8mm films; die had ik ook in geen jaren gezien.
Ik was een halte te vroeg uitgestapt, maar daarom niet getreurd maar langs de Vlist naar "het paleis" gewandeld. Al direct kwam ik een  verkooppunt van stoofpeertjes tegen, 5 cent per stuk, dus voor een euro ingekocht. Prachtig watertje die Vlist en daar lag het gloednieuwe huis.
Koffie, rondleiding, wat bijgepraat over de kinderen, video's uitgewisseld, was gezellig.
Thuis gekomen heb ik Roos ook de helft van de stoofperen gegeven en toen zag ik dat niet zomaar stoofperen waren, maar Bredero's, de lekkerste aldus zeggen; je ziet ze zelden. Zien eruit als appels; rond en uiteraard heel stevig en groen. Ik ga er meer halen want ze waren inderdaad ongehoord lekker.

Geen opmerkingen: