19 oktober 2014

Back to Bach

Enkele weken geleden kreeg ik al een annonce van een nieuwe balletprogramma onder de titel: "Back to Bach", een programma van een aantal choreografen op muziek van de door mij zo bewonderde Johann Sebastian Bach. "Het zal wel modern ballet zijn", dacht ik en had het van mij geschoven. Maar donderdag hoorde ik van Anneke dat het erg mooi ballet was en gek genoeg was Roos er de woensdagavond met zoon Tycho geweest; was mij ontgaan eerlijk gezegd. Maar vandaag ben ik op advies van de twee dames maar eens gaan kijken en luisteren en ik heb genoten. Zie hier voor een oordeelkundige recensie.
De muziek heb ik wel eens beter horen vertolken maar de combi met ballet is toch wel heel bijzonder. Vooral het laatste deel vond ik geweldig; al die slanke danseressen met hoog opgetilde benen op de dartele muziek van een klavecimbel concert (op piano gespeeld overigens). Ik moest wel even slikken bij het aanhoren van dit concert op piano, maar de heldere klanken van de piano gaven mij wel de mogelijkheid om iedere toon te savoureren daar waar de waterval van noten op de veel bescheidener klavecimbel mij voor een zeker deel altijd waren ontgaan; een geweldige compositie, hoe kan het ook anders van deze reus! Maar de verschillende balletten deden niets af aan deze meesterlijke muziek; bravo zou ik willen zeggen.
Ik heb me weer kostelijk vermaakt in het altijd zo aanstellerige sfeertje rond ballet ook al liep ik er wat verloren in mijn eentje rond.

Geen opmerkingen: